Başkan Zenbilci, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak yerel seçimler kapsamında parti teşkilatının düzenlediği seçim istişare toplantılarını Osmangazi Mahallesi, Menekşe ve Çınarlı Mahallesi ile Akkuyu, Yeniyayla ve Yarımca köylerinde devam etti.  Başkan Zenbilci, Osmangazi mahallesindeki toplantıda Toplu Konut Hamlesinin AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük icraatlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, “Adana’da bu TOKİ konutlarının gelmesine en büyük desteği verenlerin ve öncülüğü yapanların başında  Bugünkü Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Abdullah Torun geliyor. O dönem Adana milletvekilimiz olan Abdullah Torun yapmış olduğu gayretli çalışmalar ile binlerce konutun Adana’da yapılmasına öncülük etti. Bugün bu TOKİ konutlarında bir dizi sorun ve sıkıntılar yaşanıyor. Ancak bu sorunları Büyükşehir Belediye Başkanlığını Abdullah Torun’un kazanması ile çözeceğimize inanıyorum. Bu nedenle Büyükşehir Belediye seçimlerinde Abdullah Torun’a ve Sarıçam’da da bize destek istiyorum.” dedi.

Zenbilci, TOKİ konutlarının bulunduğu Osmangazi mahallesinde müteahhit firmanın bir çok eksiğini görevi olmamasına rağmen Sarıçam Belediyesi olarak yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:  “Başta konut içindeki yollar,  okul ve cami çevre düzenlemesi, konut aralarına büfe konulması, bir caminin çatısının onarılması gibi eksikleri çözdük. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanımızın desteği ile Sarıçam’a en büyük parkı burada mezbelelik olan bir alını sizlere kazandırıyoruz. Bu parkın içinde gençlerin takılabileceği cafe ve kadınların gün düzenleyebileceği alanlar  bulunuyor.”  

Başkan Zenbilci, köylerde yaptığı konuşmada ise 1 Nisan’da uygulamaya girecek Büyükşehir Belediye Kanunu ile bugün kent merkezindeki mahallelere hangi hizmetler yapılıyorsa, Yeniyayla, Akkuyu ve Yarımca’ya da o hizmetlerin aynısının yapılacağına dikkat çekerek, “Hükümetimiz köylerle kentlere aynı hizmetin yapılarak birlikte kalkınmasını istiyor. Bunun için bu yasanın çıkartılması için çalışırken, muhalefet partileri bu yasaya önce mecliste muhalefet ettiler. Yasalaşınca da Anayasa Mahkemesine gittiler. Anayasa mahkemesi yasayı onaylayınca, o gün bu yasaya muhalefet eden partilerin adayları bugün buralarda biz daha iyi hizmet ederiz diyorlar. Oysa o gün kentlere ve köylere aynı hizmetin yapılamayacağını söylüyorlardı. Yerel yönetim AK Partinin işidir. Hizmet AK Partinin işidir. Hizmet için, köylerin ve kentlerin birlikte kalkınması için Büyükşehir’de Abdullah Torun için ve Sarçam’da da yine AK Parti için destek istiyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Sarıçam ilçe Başkanı Cengiz Yalman’da konuşmalarında AK Parti teşkilatı olarak hem Büyükşehir Belediye Başkan adayına, hem de Sarıçam Belediye Başkan adaşına kefil olduklarını belirterek, “Teşkilat olarak bugüne kadar halkımıza kapımızı hep sonuna kadar açtık. Teşkilatımıza gelen her vatandaşımızın sorunu ile ilgilendik. Teşkilata gelen vatandaşa partisini sormak bizim için onursuzluk olurdu. Bundan sonra da sizlere eşit hizmet edeceğiz.” dedi.

 

Bu arada Başkan Zenbilci, Yeyiyayla köyüne gelişinde köylüler tarafından koç kurban edildi.