Başkan Zenbilci, buralarda yaptığı konuşmada AK Parti’nin hizmet anlayışında köy ve kent ayrımı olmadığını bu nedenle köylerinde şehir merkezlerine yapılan aynısını alması için Büyükşehir Belediyesi kanunu çıkartıldığını söyledi.

Başkan Zenbilci, Kılıçlı’da düzenlenen istişare toplantısında 2009’da Kılıçlı’nın Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan bir orman köyü olduğuna işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi bu köylere hizmet etmesi gerekiyordu. Ancak bize bağlı olmamasına rağmen Kılıçlı’nın, Mustafaların, Cihadiye’nin ve Kızılkaş’ın çöplerini aldık. Bu köylerdeki okul ve cami gibi kamu kurumlarının bahçe ve civarlarına muhtarlarımızın talepleri ile hizmet ettik. Şu anda da köy meydanını ve merkez yolları kilit parke ile kaplıyoruz. 30 Marttan sonra buraların alt yapı ve üst yapı hizmetini yapacağız. Kılıçlı mahallemiz de merkez mahallelerimizdeki hizmetin aynısını alacak. Çünkü Bizim Başbakanımız belediyecilikten gelen bir siyasetçidir. Büyükşehir Belediyesi kanunu ile buralar, il özel idaresinden aldığı hizmetin iki kat fazlasını alacak. Bu kanuna muhalefet karşı çıkmıştı. Bu Büyükşehir yasası ile bu illerimiz nasıl yönetilecek diyorlardı. Şimdi katlılar biz yönetelim diyorlar. Dün kanunu çıkarken bunlar yönetilmez diyorlardı. Bu nedenle biz yerel hizmetlerin asıl yapılacağını iyi biliyoruz. Çünkü biz hizmet partisiyiz. Bizim Başbakanımız kente ne hizmet yapıyorsak köye de aynı hizmeti eşit olarak yapmamızı istiyor. Bu dönemde köylerle kentler arasındaki farkın kalkmasını istiyor. Burada bize vereceğiniz destekle hem başbakanımızın elini güçlendireceksiniz, Büyükşehir Belediyesinde AK partiye oy vererek belediye hizmetlerini daha güçlü bir şekilde yapmamızı sağlayacaksınız. Bize oy vererek de hizmette istikrarı destekleyeceksiniz. ” dedi.

Kızılkaş köyünde yapılan istişare toplantısında ise Başkan Zenbilci, “Kızılkaş, Kılıçlı gibi köylerde yaşayanlar bizim hısım akraba ve baba dostlarımızın yurdudur. Biz buraya siyaset yapmaktan çok baba dostlarını ziyarete geldik. Dün de buralara cenazelere, düğünlere ve toplantılara geldik. Sadece seçim zamanında gelen birisi değiliz. Sizlerden destek istiyoruz. Çünkü biz buralara daha iyi hizmet yapacağız. Bizim kurulu bir düzenimiz var. Belediyeciliği bilen bir ekibimiz var. Başka arkadaşlarımız kazanırsa onlar, belediyeciliği öğrenene kadar Sarıçam bir beş yıl kaybedecektir. Kızılkaşlı kardeşlerim hizmetten yana istikrardan yana karar vereceğine inanıyorum.” Diye konuştu.

AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başkan Ahmet Zenbilci’yi tekrar aday göstererek Sarıçamlının isteğini yerine getirdiğini söyledi. Başkan Zenbilci’nin belediyecilikte önemli hizmetler yaptığını beliren Yalman, “Başkanımız belediyecilik hizmetlerini en ileri şekilde yaparak bizimde siyaset yapmamızın önünü açıyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu nedenle bu AK Belediyecilik hizmetleri ile örnek olan Başkanımıza bir beş yıl daha başkanlık yolunun açılması için sizlerden destek istiyoruz.”  dedi.