Adanahabermerkezi.com

Önceki Başkan Hüseyin Sözlü'nün Belediye kaynaklarını doğru kullanamaması nedeniyle oluşan borç 3 Milyar (Katrilyon) liraya ulaştı. Bu borç ile Belediyeyi yönetmek zor olacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi'ndeki bütçeyi ve Kaynakları doğru kullanma konusundaki başarısıyla, Büyükşehir Belediyesi'nde de hizmetleri aksatmadan üstüne koyarak yapacağını söyleyebiliriz. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCE DENETLENMELİ

Ancak Adana Büyükşehir Belediyesi'nde var olan 3 Katrilyon liralık borcunda nereden kaynaklandığının ortaya çıkması varsa, sorumluların ortaya çıkarılması gerekiyor. 

Bu nedenle Sayın Karalar'ın, yurt içi veya dışından Bağımsız Denetleme şirketlerine Belediyenin durumunu ortaya çıkarması için başvurması Belediyenin mali durumunu netleştirecektir.  Sayın Karalar, Devletin denetçilerini de çağırabilir. Ancak Özel sektörün ve özellikle büyük holdinglerin, kendilerini bile denetlemesi için özel denetleme şirketlerine yetki vermesi bu sistemin daha sağlıklı olduğunu gösteriyor.

TMMOB ONUR KURULU BAŞKANI ALİ ÇELİK "BAĞIMSIZ DENETÇİLER DAHA SAĞLIKLI" 

Bu konuda değişik zamanda fikir beyan eden TMMOB Onur Kurulu Başkanı Ali Çelik'te Bağımsız denetleme şirketlerinin daha sağlıklı sonuçlar ortaya koyduğunu belirtiyor. Özel sektörde de çalışan Çelik, benzer denetleme şirketlerinin çalışmalarını takip ettiğini belirterek, "Sağlıklı denetim" vurgusu yapıyor.

HEM SİYASETEN, HEM MALİ YÖNDEN "BEYAZ SAYFA"

Sonuç itibariyle Adana Büyükşehir Belediyesi'nde siyaseten yeni bir sayfa açılacak. Bu beyaz sayfanın Mali açıdan da olması adına bir denetleme çalışması yapılması doğru bir adım olabilir. Bu denetlemenin sonuçlarının da kamuoyuyla paylaşılması halk nazarında da idari açıdan "beyaz sayfa açma" adına önemli olabilir.