Karalar, her insanın siyasi tercihinin farklı olabileceğini belirtirken hizmet göremediğimiz durumda bu tercihlerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

“MARDİNLİLER HİZMET VERECEK İNSANLARA OY VERİR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, MARDAV üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıf Başkanı Osman Göktekin,  vakfı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Göktekin, Karalar’a seçimlerde başarılar dilerken “Mardinli hemşerilerimiz yerel seçimlerde seçilecek insanların dürüstlüğüne bakar. Kim daha iyi hizmet verecekse onu desteklerler. Mardinliler genel anlamda bu şekilde düşünür.” İfadelerini kullandı. 

YEREL SEÇİMLERDE SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPILMAZ 

İnsanların yerel seçimlerde siyasi parti ayrımı yapmadıklarını belirten CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, insanların kendilerine iyi hizmeti vereceğini düşündüğü kişiye oy verdiğini söyledi. Karalar, “Yerel seçimlerde insanlar siyasi parti ayrımı yapmaz. Herkesin bir siyasi tercihi olması kadar doğal bir şey yok. Herkesin siyasi tercihine saygılı olmak kadar doğal bir şey de yok. Ben burada üstüne basa basa şunu söylemek isterim ki; eğer bir şehri birileri yönetiyor ve işini iyi yapamıyorsa bu kişiyi hangi siyasi partiden olursa olsun değiştirmemiz lazım. Bizleri yönetenlere şehrin faydasına olsan iyi şeyler yapsın diye oy veriyoruz. Gelinine süreçte bize iyi hizmet veremiyorsa kusura bakmasın tercihimizi değiştireceğiz. Yerel yönetimler biraz daha farklıdır insanların yaşamını direk etkiliyor. Belediyelerde kamu birikimini, devletin malını halktan ve haktan yana kullananlar desteklenmeli. Doğru insanlar bizleri yönetmeli” dedi.

“HEPİMİZ BU KENTİN İNSANIYIZ”

Konuşmasında kardeşliğin önemine vurgu yapan Karalar “hepimiz bu kentin insanıyız” Biz Adana’yı seviyoruz. Bu kente değişik kentlerden gelmiş olabiliriz. Önemli burada oturup dostça arkadaşça sohbet edebilmek… Hepimizin Adana’nın lehine düşünmesi gerekiyor. Ben uzun yıllar önemli görevlerde bulundum. Dünyanın yarısını gezdim Adana insanı gibi birbirine sadık, dost, arkadaş bir toplum görmedim. Bu çok önemli bir şey… Birimiz Mardin’den gelmiş, birimiz başka bir yerden gelmişiz ama kardeşçe yaşıyoruz. Uzun yıllar Adana Türkiye’ye örnek oldu. Şehir dışından insanlar geldi; aş buldu, iş buldu. Bir dönem kişi başı milli gelirde İstanbul’dan sonra 2. sıradaydı. Ama gelinen süreçte Adana eski günlerini arar durumda bunda şehirde yaşayan insanların tamamını etkiliyor” ifadelerini kullandı.