İnci Otelinde düzenlenen kahvaltıda muhtarların masalarına tek tek misafir olan , onları dinleyen , hal hatır soran Başkan Zeydan Karalar'ın muhtarlarla kurmuş olduğu yakın ilişki gözlerden kaçmadı.

96 mahalle muhtarının tamamına yakının katıldığı kahvaltıda ilk altı ayın kısa bir değerlendirmesini yapan Başkan Zeydan Karalar, Belediye ile muhtarlar arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Karalar,"Hizmetlerin sağlıklı ve etkin gerçekleşebilmesi muhtarlarımızla sağlanacak koordinasyona bağlıdır. Onun içindir ki; belediyemizde  muhtarlık koordinasyon birimi oluşturduk. Temel görevi belediye ile muhtarlık arasındaki iletişimin kesintisiz sürmesini sağlamak olan birimimiz ile sorunları kaynağında çözmek, ihtiyaçları yerinde belirlemek mümkün olacaktır" ifadelerini kullanırken muhtarların başkanların kapısına vatandaşın ihtiyacı için gittiği ve bu bağlamda muhtarların kendilerinde önceliği olduğunu söyledi.

"VAAT DEĞİL İCRAAT DEDİK VE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA İLERLİYORUZ"

Önemli projelerin başlayacağı müjdesini veren Başkan Karalar, "Vaat değil icraat parolasıyla çıktığımız yolda , ilk altı ayda gerçekleştirdiğimiz hizmetler gelecekte gerçekleştireceğimiz hizmetlerin müjdecisi durumundadır. Seçim öncesi verdiğimiz açıkladığımız her projenin yanı sıra rutin çalışmalarımız sırasında tespit edilen sorunlarla ilgili çalışmalar yapıyor, belirlenen ihtiyaçlara göre yeni projeler hazırlıyor ,geliştiriyoruz. Her zaman söylediğim gibi Seyhan'ın sorunu Seyhan Belediyesinin sorunudur. Seyhanlının sorunu benim sorunumdur. Seyhan rahat olsun, Seyhanlı rahat olsun. Gerek 12 yıldır iktidarda olan merkezi hükümetin, gerekse yerel yönetimlerin uyguladığı yanlış politikaların oluşturduğu , ötelenmiş  çok önemli sorunlar var; bunları biliyor, çözümleri için projeler hazırlıyoruz. Sorunları tasniflemiş , çözümler için gerekli birimleri oluşturmuş, sorumlu kişiler atamış bulunmaktayım. Gerek muhtarlarımız, gerekse vatandaşlarımız karşılaştıkları her sorunda , ihtiyaçları olan her konuda ilgili birim, sorumlu kişi ile irtibata geçebilir; sorunlarını çözebilir, ihtiyaçlarını karşılayabilir. 2015 yılı çok verimli bir yıl olacak seçim döneminde söz verdiğimiz bir çok projenin ilk adımlarını attık. özellikle çok önem verdiğim rehabilitasyon merkezinin inşaatına 2015 yılında başlayacağız." şeklinde konuştu.

KARALAR: BEN KENDİMİ SEYHAN'A ADADIM

Sabah erken saatte kalkıp gece geç saatlere kadar çalıştığını belirten Başkan Zeydan Karalar, "Ben kendimi Seyhan'a ,Seyhanlıya adadım, kadrolarımı da ona göre oluşturdum. Atadığım her müdür, oluşturduğum her birim benim gibi düşünüyor, benim gibi çalışıyor. Çalışma saati gibi bir kavramımız yok. Gecemiz, gündüzümüz Seyhan için, Seyhanlı için. Muhtarlarımızın da bizler gibi düşündüğünü, bizler gibi çalıştığını biliyorum. Onun içindir ki; muhtarlarımızın talepleri bizler için emirdir. Halkın sorunlarını bilen , bilmekle kalmayıp bire bir yaşayan muhtarlar, yerinde çözüm üretmek adına en büyük yardımcımız, yol arkadaşımızdır" dedi.

VERGİ AFFFI VE KAPSAMI

Son çıkan torba yasada bulunan vergi cezalarının faiz affı ile ilgili açıklama yapan Başkan Zeydan Karalar,  burada belediyenin iyi hizmet yapabilmesi için paraya ihtiyacı olduğunu ve bu bağlamda vatandaşların bu yasadan yararlanabilmesi için muhtarlarla yapılacak işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Karalar,"Biliyorsunuz torba yasa çıktı. Vergi affında taslak yasayı okudum. Başta KDV olmak üzere birçok vergi faizleri siliniyor, gariban vatandaşın su borcu, emlak vergisi, ÇTV'si silinmiyor. Bununla ilgili gurubumla konuşup önemli bir adım atıp bu borçların faizlerinin silinmesini torba yasaya koydurduk. Şimdi bunu vatandaşa iletmek gerekiyor. Vatandaşa er yada geç borcunu ödeyecek. Bizim burada vatandaşı uyarıp aftan yararlanmasını sağlamamız lazım. Vatandaşa sizin yani muhtarların önemli katkıları olur. Vatandaşa bunu anlatırsak vatandaş borcunu öder.  Bu yüzdendir ki birlikte iç içe çalışmak zorundayız" ifadelerine yer verdi.