Mazbatasını almadan önce beraberinde CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve İlçe Başkanı Reşit Karakuş’la birlikte Adana eski Belediye Başkanlarından Ege Bagatur’un kabrini ziyaret etti. Karalar burada yaptığı konuşmada Bagatur’un örnek alınması gereken bir belediye başkanı olduğunu ve kendisinde onun gibi dürüst ve efsane olacağını, halka hizmet edeceğini söyledi.

Kabir ziyaretine Bagatur’un oğlu Artuk Bagatur’da hazır bulunurken Karalar’ın mazbatasını almadan önce babasının kabrine gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

MAZBATA SONRASI DEVİR TESLİM TÖRENİ

Adana Adliyesi İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Başkan Karalar daha sonra onbinlerce Seyhanlı eşliğinde Seyhan Belediyesi Hizmet binasına yürüdü.

Seyhan Belediyesi Hizmet Binası’nda Azim Öztürk tarafından karşılanan Zeydan Karalar demokratik bir seçim sürecinin geride kaldığını belirterek, “Çirkin olmayan centilmence bir adaylık süreci yaşadık. Düzeyli bir seçim yaşadık. Bu seçimlerde halkın iradesi ortaya çıktı. Bu düzeyli ve centilmence kampanya ve 10 yıllık hizmeti dolayısıyla Sayın Öztürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

SEYHANLI 25 YILLIK ÖZLEMİ GİDERDİ

Seyhan Belediye Başkanlığı görevini devralan Zeydan Karalar, Azim Öztürk’ü makam aracına kadar uğurladı. Karalar, Öztürk’ün belediyeden ayrılmasının ardından hizmet binası önündeki toplanan coşkulu kalabalığa seslendi. “Sizlere hoş geldiniz demiyorum, çünkü burası sizin belediyeniz” diyerek sözlerine başlayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu zor yolda bana hız verdiniz, dik durdunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ama sizlere hoş geldiniz demiyorum burası zaten sizin, sizler 25 yıllık bir özlemi giderdiniz. Bunu başaran bir ekip olarak ne kadar onur duysanız azdır. Bende bu geminin kaptanı olmaktan onur duyuyorum. Seyhan’da artık şikâyet dönemi bitmiştir. Sorunların büyük olduğunu biliyorum. Fakat teknik ve dinamik kadroyla çalışacağımızdan bu sorunlardan korkmuyoruz”  ifadelerini kullandı.


KARALAR: ARTIK HERKES SEYHAN’A İMRENECEK

Zeydan Karalar görevi devralmasının ardından onbinlerce kişiye yaptığı konuşmada artık herkesin Seyhan’a imreneceğini söyledi. Karalar, ”Seyhanlı artık ‘Ben şişli gibi Çankaya gibi, bir ilçe olmak istiyorum’ demeyecek. Yapacağımız hizmetlerle başka ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız. ’Ben Seyhan ilçesi gibi olmak istiyorum’ diyecek. Seyhan Belediyesinde Ak Masa gitmiştir artık halkın masası gelmiştir. Buradan Seyhan Belediyesi’nde çalışan kardeşlerime seslenmek istiyorum; çalışan, gereğini yapan hiç kimse benden korkmasın. Seyhan’da ulaşılamayan belediyecilik bitmiştir. Hatırlayınız seçimler esnasında Seyhan doğrusunu bilir demiştim ve Seyhanlı doğrusunu bildi.” Şeklinde konuştu.

MİTİNGİN ARDINDAN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Hizmet binası önündeki onbinlerce Seyhanlıya hitap ettikten makamına geçerek tebrikleri kabul etti. Karalar, kendisinin hayatı boyunca birçok koltuğa oturup birçok makamda görev yaptığını ancak en iyisinin halkın gönlündeki koltuk olduğunu söyledi.