CHP Eski İl Başkanı ve Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Zeydan Karalar'ın "Parti içi BARIŞ, Parti dışı YARIŞ" sloganı ile yaptığı açıklamalarla önce yerelde, sonra genelde iktidar olmanın yolunun açılacağını belirtmiştir.

Karalar'ın sloganı tuttu...

Anayasa referandumu ve son genel seçimlerde CHP il başkanı olarak görevdeyken yapılan 3 miting de önemli bir başarı sağlamış, şimdide Seyhan'lıya hizmet etmeye talip olan Zeydan Karalar'ın seçim çalışmaları için hazırlatıp dağıttığı "Parti içi BARIŞ, Parti dışı YARIŞ" başlıklı broşürle, parti tabanından ve Adanalıdan olumlu tepkiler almıştır.


CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Zeydan Karalar'ın yayınladığı bildiride, CHP'nin iktidar olma özleminin bu sloganın altındaki açıklamalarda birleşildiğinde sonuca ulaşılacağını önce yerelde, sonra genelde CHP iktidarıyla Türkiye'yi yönetme şansına sahip olacaklarını belirtmiş, partimize geçmişte ve şu an hizmet edenlerin birlik olması gerektiğini savunmuştur.


CHP Adana örgütüne uzun yıllar emek veren Karalar, bugüne kadar bir çivi bile çakılmayan ve sorunları sürekli ötelenen Seyhan ilçede vaad değil, icraatla halkın karşısına çıkacaklarını belirtti. Karalar “Bu güne kadar sizlerle birlikte gericiliğe, adaletsizliğe karşı omuz omuza mücadele ettik. Seçim sandıkları başında bir nefer gibi çalıştık" Bundan sonraki süreçte çalışmalarının devam edeceğini söylemiştir.


Özellikle kadın ve gençlerin katılımıyla her geçen gün daha da önem kazanan CHP'nin, Karalar gibi siyasi bilgi birikimi ve donanımına sahip bir siyasetçiyle 63 yılı geride bırakıp, iktidar olmaları konusunda kentte ciddi adımlar atılacağı gözlemleniyor. Yıllardır kendi aralarında uzlaşamama, gruplaşma nedeniyle fikir ayrılığına kapılıp belini doğrultamayan CHP'nin, Karalar tarafından hazırlanan bu sloganla yaşanan talihsiz süreçte sona gelineceğini gözler önüne sermiştir.

Seçim arefesine girilen şu günlerde ekip olmanın önemini belirten Zeydan Karalar "Bir aradayken biz, ayrıştığımızdaysa karşımızdakiler güçlenir" sözleriyle de iktidar olmanın püf noktalarına değinmiş, 30 yıllık engin tecrübesi ile Adanalı seçmenlerine önemli mesaşlar vermiştir.

 
"Şunu asla unutmayalım ki, ancak ve ancak birlik ve beraberlik bizi zafere ulaştıracaktır. Hepimiz biliyoruz ki iç çekişmeler partimize çok zarar verdiği gibi, dışarıdan da hiç iyi gözükmemektedir. Halkımız bizden iç çekişme değil; birlik,beraberlik ve seçim zaferleri beklemektedir. 

Ancak tek yumruk olursak parti içi çekişmelerin değil, parti dışı zaferlerin olduğu günlere ulaşabiliriz. Özlenen seçim zaferlerine uzanabilmek için gelin hep birlikte bir hareket başlatalım ve “Parti içi BARIŞ Parti dışı YARIŞ” diyelim" diyor.