TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam’ı Yılın Devlet Adamı seçen Time Dergisi, Zihni Aldırmaz’a da Yılın Başarılı Belediye Başkanı ödülünü verdi. Zihni Aldırmaz ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu’dan aldı.

Okurlarının katılımı ile ödül alanları belirleyen Time Dergisi’nin ödül töreni Ankara Sürmeli Oteli’nde yapıldı. Tören siyaset, iş ve medya dünyasını bir araya getirdi.

Siyaset dünyasının önemli isimlerinin katıldığı törende ilk olarak Yılın Devlet Adamı seçilen isimler açıklandı. Yılın Devlet Adamı ödülüne TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam layık görüldü. Cemil Çiçek’in komisyon toplantıları dolayısıyla katılamadığı törende Mehmet Sağlam’a ödülü Time Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Polat tarafından verildi.

Yılın Bakanı seçilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın ödülleri temsilcilerine verildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de Yılın Başarılı Siyasetçisi olarak ödül aldı.

Törende İstanbul Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Çandır, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğulları ve Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın da aralarında bulunduğu isimler yılın milletvekili ödülüne layık görüldü.

Bu yılın 10’uncusu düzenlenen törende Zihni Aldırmaz da Yılın Başarılı Belediye Başkanı olarak ödüle layık gördü. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ödülünü AKP Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu’nun elinden aldı. Törende ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen gibi isimlere ödül verildi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ATV Haber Parlamento Muhabiri Salim Salimoğlu, ATV Haber Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, ATV Haber Spikeri Şebnem Sunar Küçük, Kanaltürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Faruk Mercan gibi medya dünyasının ünlülerinin ödül aldığı törende, başarılı iş adamları da ödüle layık görüldü.

Törende Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın danışmanı Özgür Kurt da yılın danışmanı ödülü aldı.

Anımsanacağı gibi daha önce de Meclis Dergisi Zihni Aldırmaz’ı Yılın Başarılı Belediye Başkanı seçmiş ve Aldırmaz ödülünü ocak ayında düzenlenen törenle almıştı.