AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı mesajında, tarih boyunca birlik ve beraberliği yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran Türk milletinin, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da elde ettiği ‘Büyük Zafer’le birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti.

 

Türk milletinin elbirliğiyle yaptığı büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan bütünüyle arındırıldığını ve istiklal savaşının hak ettiği büyük zaferle taçlandığını ifade eden Ziyaeddin Yağcı, 30 Ağustos'ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, herkesin ortak mirası olan cumhuriyetin temellerinin de atıldığını kaydetti.

 

Bu açıdan bakıldığında, 30 Ağustos'un Türk milleti için çok özel bir anlam ve öneme sahip olduğunu, herkes için ortak bayram ve bir iftihar vesilesi olduğunu da vurgulayan İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, mesajına şöyle devam etti; “Bugün bizlere düşen, bütün imkânsızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

 

Çok şükür ki bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan cumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da kalkınmakta, daha da güçlenmekte, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir.

 

Bu anlamlı gün dolasıyla, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük Zafer'in 91’inci yılı münasebetiyle Adanalı hemşehrilerimizin Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”