STAT:  5 Ocak

HAKEMLER: Halis Özkahya **, Serkan Çimen **, Recep Yıldırım **

ADANA DEMİRSPOR: Şener *, Hüseyin **, Erman **(Dk.61 Nurullah *), Erçağ **, Luiz ***(Dk.71 Sinan *), Junıor **, Ufukhan **(Dk.83 Rıdvan *), Roger **, Burak Keskin **, Burak Akyıldız *, Keremcan ***

G.ANTEP B.BLD.SPOR: Onur *, Cihan **, Ali **, Ramazan **, Kenan **, Ahmet **, Ercan **(Dk.73 Eren *), Serdar *(Dk.60 Emrah * ), Erhan *, Erkan *(Dk.77 Ömer *), Hakan *

GOLLER:  Junıor (dk.49) Cihan (Dk.88)

İLK YARI

Adana Demirspor daha istekli konuk  Antep Belediyespor ise kontrollü oyunu tercih etti. Ancak işler Demirspor’un istediği gibi gitmedi. İstediği pas trafiğini yapamayan mavi lacivertliler ne orta sahada ne de forvette etkili olabildi. Özellikle Erman Özgür, orta alanda neredeyse yüzde yüz pas hatasıyla oynadı. Erman’a diğer oyuncularda eşlik edince Demirspor bu yarıda pek net fırsat yakalayamadı. Antep takımı ise kontrollü çıktı ve bir-iki net pozisyon buldu. Bu pozisyonlarda da kaleci Şener, başarılıydı. İlk 45 dakika golsüz bitti.

İKİNCİ YARI

Adana Demirspor bu yarıya hızlı başladı. 49. Dakikada  Junıor ile golü bulan Adana Demirspor, bu golden sonra sayısız net fırsattan yararlanamadı. Öyle goller kaçıran Demirspor, adeta saç baş yoldurdu. Hele hele Sinan’ın kaçırdığı goller tribünleri adeta çılgına çevirdi. Bunun devamında Geaziantep ekibi 88. Dakikada  Cihan ile beraberliği sağladı. Buna rağmen uzatma dakikalarında iki net pozisyon bulan Adana Demirspor bunları Junıor ile değerlendiremedi.  Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya maçı 1-1 olarak tamamladı.

 

Hoca kadroyu bozmadı

Teknik direktör Mustafa Uğur, Trabzon deplasmanında 3 puana ulaşan kadroyu bozmadı ve aynı şekilde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısına sürdü. Yani, stoper Ufukhan sağ bek oynarken, sağ bek Rıdvan, yedek kulübesinde bekledi.  Adana Demirspor’un, özellikle sol ön tarafı çok aksarken, sol bek Keremcan, sahanın en iyisiydi.

 

13.253 taraftar geldi

Adana Demirspor taraftarı yine  geldi. Takımını 90 dakika susmaksızın destekleyen taraftarlar bu maçta galibiyet sevinci yaşayamadı.  13.253 taraftar gelirken 80 Bin Tl hasılat bıraktılar. Özellikle Junıor’un golünde  5 Ocak Stadı’nda adeta bayram havası eserken, Antep’in golünün ardından adeta matem havası yaşandı.

 

DAKİKALAR:

2. dakikada, Antep cezaalanı bölgesinde oluşan karambolde Roger, topu aşırdı aut.

17. Dakikada konuk takım atağında Ramazan, cezaalanı çaprazından çok sert vurdu. Kaleci Şener, güçlükle tehlikeyi önledi.

35. Dakikada, Demirspor cezaalanı içinde büyük karambol yaşandı. Serdar Deliktaş, penaltı noktasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda son anda Keremcan, golü önledi.

38. Dakikakada, Ercan’ın 25 metreden sert şutunda Kaleci Şener, topa parmaklarının ucuyla dokunda. Üst direğe çarpan meşin yuvarlak dışarı çıktı.

41. Dakikada korner atışında Antep savunması uzaklaştırdı. Keremcan’ın ortasında  Luiz, yatarak vurdu. Top kalecinin bakışları arasında dışarı çıktı.

Ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Demirspor atak başladı.

49. dakikakada(GOL) Erman’ın pasında sol kanatta Keremcan, çizgiye iner inmez ortaladı. Yaşanan karambolde  Junıor, topa dokundu ve Demirspor öne geçti: 1-0.

53. Dakikakada Kenan’ın ara pasında Serdar kaleciyle karşı karşıya kaldı. Şener, cezaalanı dışında Serdar’ı yere indirdi ve tehlikeyi önledi.  Şener, sarı kart gördü.

57. Dakikakada konuk takımdan Ercan’ın şutunda top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

72. dakikada Demirspor gole yaklaştı. Erçağ’ın ortasında Sinan kafayla vurdu. Kaleci çıkardı. Dönen top Junıor tamamladı ancak savunma uzaklaştırdı.

74. Dakikada, Sinan kaliciyle çaprazda karşı karşıya kaldı. Ancak vuruşu çok kötüydü.

78. Dakikada Sinan yine çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı yine vuruşu kötüydü.

88. Dakikakada(GOL) Korner atışında oluşan karambolde Cihan, sert vurdu: 1-1.