YORUM - HABER 

Bugüne kadar, hiçbir sportif ve kurumsallaşma adına başarı sağlanmamışken sürekli borcun artması Adana Demirspor'a yapılan en büyük kötülük oldu. Adana Demirspor'a borç para vererek "Para veriyoruz ya" nidaları atan, eleştiri karşısında da "Para veren varsa gelsin" resti çeken geçmiş bazı eski Başkan ve yöneticiler bugün Adana Demirspor'a verdiği paraları bağış vereceğini söyleyen,  uygulamada da belki de ciddi bir meblağ bağış yapacak olan Başkan Murat Sancak'tan umarım utanıyorlardır. 

Adana Demirspor'a Başkan veya yönetici olacakların kesinlikle para vererek, güçleri oranında sezon içinde belli bir rakamı bağışlamaları gerektiğini defalarca ve yıllardır tek yazan editörümüz Murat Berhun, bugün doğru işler yapılmasından mutluluk duyuyor.

Malesef Başkan Murat Sancak'ın son açıklamasında Adana Demirspor'un borcu da daha net ortaya çıkmış oldu. Başkan'ın ilk yollattığı bültende Adana Demirspor'un borcu 37 Milyon yazılırken düzeltme metninde malesef borcun daha çok olduğu bu rakamın 43,5 Milyon olduğu ortaya kondu.

Şimdi, ekonomik, sportif ve kurumsallaşma adına bir arpa boy ilerleyemeyen bazı eski Başkan ve yöneticilerin utanıp utanmayacağını merak ediyoruz. 

BAŞKAN MURAT SANCAK'A AÇIK ÇAĞRIMIZDIR

Ancak utanıp utanmamaları, onları ilgilendirir.

Adana Demirspor taraftarının duygularıyla oynayan, Adana Demirspor'u kullanıp manevi rant sağlayıp sonra kulübe maddi zarar vererek ortadan kaybolan eski bazı Başkan ve yöneticilerden başarısızlığın olmasa bile, bu borcun hesabı sorulmalıdır.

Sayın Başkan, Adana Demirspor'un ilk borcunun oluşmaya başladığı tarihten itibaren, Kulupte olan tüm defterleri valimizin kontrolünde Emniyete ve ilgili yerlere verin denetlensin. O dönem alınan tüm hoca ve futbolcularla ilgili MASAK veya uzman polisler sorgularını yapsın, ne kadara anlaşıldı, ne alındı, ne ödendi gibi.

Varsa, bir yanlış ortaya çıkarılsın.

Ve varsa sorumluları yasal cezalarını alsın. 

Ve varsa maddi zarar, onlardan tahsil edilsin.

Tüm taraftar da her şeyi tüm çıplaklığıyla bilsin. 

Öyle sportif ve kurumsal hiçbir başarı yokken Adana Demirspor'u borca sokmak sonra da gitmek olmaz.

Herkes hesabını vermeli.

Doğru yanlış ortaya çıkmalı