İstifasını yazılı açıklama ile duyuran Başkanvekili Cahit Sınmaz, bir çok kez Demirspor çatısı altında yönetici olarak görev üstlenmişti.
Demirspor’da görev almanın şeref ve onur olduğunu açıklayan  Cahit Sınmaz, “Teknik heyetimize ve futbolcularımıza bundan sonraki  maçlarında başarılar diliyorum. Adana Demirspor büyük kulüp ve öyle de yoluna devam edecektir. Bizler elimizden geldiğince imkanlar dahilinde görev yapmaya gayret ettik.  Dilerim bu yolun  sonu hepimizin hasretini çektiği başarı olur.”dedi.
Sınmaz,  yazılı açıklamasında hiçbir şekilde istifasının nedenini açıklamadı. Bundan sonra ise ne olacağı belli değil. Yönetim kurulunun istifayı kabul edip etmeyeceği belli değil ama Cahit Sınmaz, kesin olarak istifa ettiğini ve istifanın tek taraflı olduğunu sözlerine ekledi.  
Sınmaz yazılı açıklamasında daha sonra şunları aktardı:
“Çok sevdiğim ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Adana Demirspor kulübüne faydalı olabilmek ve ağabeylik yapmak amacıyla görev aldığım üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Başarıya odaklı çalışma proğramı içerisinde büyük gayret gösteren teknik ekip arkadaşlarıma futbolcu kardeşlerime ve cefakar taraftarımıza şampiyonluk yolunda başarılar diliyor ve kulübümüzün mutlu sona mutlaka ulaşacağına olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”
Samet Aybaba’dan yazılı açıklama

Demirspor Sportif Direktörü Samet Aybaba, kulübün resmi internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“Cahit Sınmaz çok kıymetli bir Demirsporludur. Kulübümüze her zaman katkıları hizmetleri olmuştur. Hiç bir zaman küçük hesap adamı olmamıştır. Camianın en çok birlikte olmaya ihtiyacı olduğu bir dönemde verdiği istifa kararının Demirsporluluk duygusunun ağır basıp yeniden gözden geçireceğini umut ediyorum. Yönetimler, aralarındaki sorunları kendilerini ve kulübü yıpratmadan çözmelidir.”