STAT: 5 Ocak Fatih Terim

HAÜKEMLER: Mete Kalkavan **, Kemal Yılmaz **, Erdem Bayık **

 ADANA DEMİRSPOR: Oğuz ***, Attamah ***, Ahmet Burak ***, Zafer ** (Dk.64 Umut ***), Aykut ***, Pote ***, Emin ***, Şenolcan ***, Burak Çalık *** (Dk.90 Astafeı ***), Ferreıra ***, Özgürcan *** (Dk.46 Timur *** )

ADANASPOR: Hayrullah *, Özgür *,Samican *, Nduka **, Tevfik * (Dk.82 Fahri *), Ergin *, Merthan *, Renan *, Canberk *, Vınıcıus *, Magaye * (Dk.84 Mahmut *)

GOLLER: Burak Çalık (Dk.62) Astafeı (Dk.90+2)

KIRMIZI: Özgür (Dk.80)

 

Adana Demirspor  4 maçlık kötü giden seriyi Adanaspor galibiyetiyle bozdu.

İLK YARI

Adana  Demirspor ilk yarıya daha hızlı başladı.  Adanaspor ise kendi yarı alanını kalabalık tutup birebir markajlarla rakibini durdurmaya çalıştı. Buna karşılık 10. Dakikada  Samicam'ın yaklaşık 20 metreden sert şutunda kaleci Oğuz,güçlükle topu dışarı gönderdi. Demirspor'un  tek net pozisyonu ise 21. Dakikada geldi. Adanaspor cezaalanının karıştığı ortamda çaprazda Burak Çalık kaleci Hayrullah ile karşı karşıya kaldı ama genç kaleci  fileye gitmekte olan  topu dışarı attı. Bu dakikadan sonra da ataklarını sıklaştıran her iki takım net pozisyon bulamadı. İlk 45 dakikada golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarı Adana Demirspor adına çok iyi geçti. Bu yarıda rakibinin üzerine paslarla çok iyi giden mavi lacivertliler peş peşe ataklar geliştirdi. İlk gol 62. Dakikada Burak Çalık'tan geldi. Attamah'ın pasına iyi hareketlenen  Burak Çalık, çaprazdan plaseledi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Devamında 80. Dakikada Özgür kırmızı gördü ve Adanaspor'u 10 kişi bıraktı. Maçın böyle bitmesi beklenirken oyuna sonradan giren Astafeı skoru 2-0 olarak belirledi. Bu golden sonra hakem maçı bitirirken saha içinde adeta bayram sevinci yaşandı.

HÜSEYEN KALA KADRO DIŞI

Takımın sağ önde oynayan önemli isimlerinden Hüseyin Kala  zorunlu olarak kardı dışı kaldı. Alınan bilgiler ışığında Klimadan olumsuz etkilenen  Hüseyin Kala'ya serum tedavisi uygulandı ama  maça yetiştirilemedi. Dolayısıyla maçı tribünden izledi. Yerine ise Zafer Çevik monte edildi.

AYKUT  ve BURAK SOLAKEL SÜRPRİZİ

Teknik direktör Osman Özköylü,  Adanaspor maçına çok farklı bir 11 ile çıktı. Hastalanan Hüseyin'in dışında sağ bek Uğur ile stoper Mojsov'u yedeğe çeken teknik direktör  Osman Özköylü,  sağ beke Burak Solakel'i  stopere ise Aykut'u monte etti.

BURAK YİNE ATTI

Adanaspor'un gol silahlarından Burak Çalık yine gol attı. Teknik direktör Osman Özköylü'nün cezalı olduğu maçta da hocaya koşan Burak Çalık yine gol atıp yine hocaya koştu. Burak'a sevgi gösterileri görülmeye değerdi.

FUTBOLCULAR HOCAYA KOŞTU

Burak Çalık'ın golüyle tüm futbolcular hocaya koştu. Burak Çalık gol atarken takım arkadaşlarına 'hocaya gidiyoruz' diye işarette bulundu. Bütün oyuncular aynı şekilde hocaya gidip sarıldılar.

ÖZKÖYLÜ MUTLU

Teknik direktör Osman Özköylü hayli mutlu idi. Maçın ardından açıklama yapan Özköylü,"Oyuncularımı kutlmuyorum. Sürpriz bir kadro çıkardım. Bunun karşılığını da aldığımızı düşünüyorum. Bu galibiyet camiamıza hayırlı olsun."dedi.

EYÜP ARIN ÜZGÜN

Adanaspor teknik direktörü Eyüp Arın hayli üzüntülüydü. Arın,"Daha iyi olmamız gerekiyordu. Elimizden gelen taktik çalışmalarını yapmaya çalıştık. Ancak sahada istediklerimizi yapamadık. "dedi.

BAŞKAN SAHAYA

Başkan Sedat Sözlü galibiyetin ardından sahaya indi. Tek tek oyuncularını kutlayan Başkan Sedat Sözlü, daha sonra teknik direktör Osman Özköylü'ye sarıldı. Başkan,"Çok mutluyum. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı."diye konuştu.