Adana Engelliler Basketbol takımı son maçında Balıkesir Belediyesini 71-46 yendi ve yeni sezonda süper ligde oynamayı hak etti.

Tekerlekli Sandalye 1. ligin son maçında Adana Engelliler sahayai Mehmet Cem – Uğur Tok- Hakan Tülay- Hakan Güngör ve İsmail Doğan ilk beşi ile başladı. Maça fırtına gibi giren Adana, daha ilk periyotta üstünlüğü sağladı. İlk  periyodu 21- 9, ikinci periyodu 44-20, 3 periyotu 54 – 33 ve maçı da 71- 46 kazandı. Adana Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı elde ettiği bu skorla süper lige çıkmaya hak kazandı.

SÜPER LİGE ÇIKTI

Adana Engelliler Basketbol Takımı çalıştırıcısı İlker Yenigün, çok çalıştıklarını ve bunun karşılığını süper lige çıkarak elde ettiklerini belirterek, “Süper lige çıktığımızı için çok mutluyum. Emeği geçen her kese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Adana Engelliler Basketbol  Kulüp Başkanı Gürsel Kocatürk,  bu sezon çok sıkıntı çektiklerini, kısıtlı kadro ile mücadele verdiklerini söyledi. Kocatürk, “Bugüne kadar oynadığımız 22 maçın 21’ini kazanarak hak ettiğimiz süper lige çıktı. Bu yolda kulübümüzden desteklilerini esirgemeyen Valimiz Hüseyin Avni Çoş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Yardımcısı Abdulkerim Özkul, İl Müdürümü Fazlı Bayram Hadi, Federasyon As başkanımız Ali Duran Karakaya ve Germaksan Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Gerdan’a teşekkür ediyorum” dedi.