Vali Büyük, Osmaniye Valisi Kerem Al ile birlikte Ramada Otel’de gerçekleştirilen “Türkiye Satranç Şampiyonası”nı bir süre izleyerek sporculara başarılar diledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’a “50. Satranç Türkiye Şampiyonası”nı spor kenti Adana’da yapılmasını sağladığı için teşekkür eden Vali Büyük, ziyaret sırasında şunları kaydetti:

“Kentimizde hava koşullarının yanı sıra çağdaş tesislerimiz ve deneyimli ekibimizle ulusal ve uluslar arası her türlü spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırız. İlki 1966 yılında gerçekleştirilen Türkiye Satranç Şampiyonası’nın 50. yılının Adana’da yapılması çok anlamlı. Bu nedenle başta Federasyon Başkanı Gülkız Tulay olmak üzere, diğer emeği ve hizmeti geçenlere teşekkür ederiz. Türkiye’nin en deneyimli 14 satranç ustalarını Adana’da 2 hafta konuk etmekten dolayı mutluyuz. Fırsat buldukça sporcuları ve yöneticileri ziyaret edeceğim. Dileğimiz, her çocuğumuzun satranç öğrenmesi ve her eve aile sporu olan satrancın girmesidir.”


-OSMANİYE VALİSİ AL SATRANÇ OYNADI-

Osmaniye Valisi Kerem Al, satrançta hayli iddialı olduğunu belirterek, ziyaret sırasında kendine güçlü bir rakip çıkarılması istedi. Geçen yılın Türkiye yıldızlar ikincisi Murat Eren Aytekin ile yaptığı karşılaşma hayli ilgi gördü. Adana Valisi Mustafa Büyük, müsabakayı izleyerek zaman zaman da hangi hamlenin yapılması konusunda yorum ve düşüncelerini aktardı.

Vali Al ile sporcu Aytekin’in berabere kaldığı karşılaşmayı, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Abdulkadir Ataşbak, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Adana Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil ile diğer yetkililer izledi.

10 Aralık Perşembe günü sona erecek olan turnuvada plaket, kupanın yanı sıra 25 bin TL para ödülü dağıtılacak