Karate Bölge Antrenörü Muzaffer Akyiğit, karate branşında sporcu ve kulüp sayısının sürekli yükseldiğini, kaliteyi artırmak için yapılan sınava 170 sporcunun katıldığını söyledi.

Sporcuların bir üst terfi etmek için performanslarını sergilediklerini ifade eden Akyiğit, “ Sporcularımız öğrenmiş oldukları stilleri burada uygulayarak hünerlerini sergilediler. Sınava tabi tutulup başarılı olan sporcular bir üst kuşağa yükseldiler. Karate branşında başarı grafiğini yükseltmek için müsabaka sayısını artıracağız” diye konuştu.

Akyiğit, karate antrenörü Yasin Sarıdoğan ile birlikte koordineli çalıştıklarını belirterek , “ Hocamızla beraber sıkı bir çalışma içerisindeyim. Tesisin hazırlanması ve diğer konularda kendilerine destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a, Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun’a teşekkür ederim” dedi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, kuşak sınavına katılan sporculara başarılar dileyerek bu oluşumdan mutlaka milli takıma kadar yükselecek sporcular çıkacağına inandığını belirtti Yılmazel, Türkiye Kulüpler arası Karate Şampiyonasında üçüncü olan sporcuları tebrik etti.

Ayrıca etkinliğe, Adana TOHM Koordinatörü Murat Adıgüzel, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Kadir Gül ile sporcu velileri katıldı.