Yılmazel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmada sporun gençler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptı. Gelecek sezonun en verimli bir şekilde geçmesini temenni eden Halit Yılmazel,   şunları söyledi:

“Öncelikle yeni futbol sezonun tüm amatörlere, hakem, antrenör ve diğer görevlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geçen yıl şampiyon olan takımları da kutluyorum.Müdürlüğümüze ait tesislerde oynanacak olan müsabakaların en iyi bir şekilde oynanabilmesi için stat ve salonlarımızda bakım ve onarım çalışmalarımız tamamlanmış olup, müsabakaların oynanmasına hazır hale getirilmiştir, Tesislerimizde geçen sezon 368 spor kulübü  faydalandı. Futbol ve basketbol branşlarında 157 bin 458 lisanslı sporcuya sahip bir kentiz. İl Müdürlüğümüze ait tesislerde 5 bin 377 müsabaka oynanmış olup, yıl sonu itibariyle bu sayının 8 bin in üzerinde çıkacağını tahmin etmekteyiz.”

Yılmazel,"  İl Müdürlüğü olarak amacımız  ilimizdeki sporcu potansiyelini arttırmak, üst seviyeye çıkarmak, elit ve başarılı sporcuları yetiştirerek, milli takımlarımızın kadrolarına sporcu vermek ana hedeflerimizden birisi olup, bu sezonda İl Spor Merkezlerinde geçen yıl olduğu gibi yine Türkiye 1.si olduk. Bu başarılarda sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'ın, yerel yöneticilerin ve kulüp başkanlarının bize vermiş oldukları destek ve katkıların önemi büyük olmuştur. Bu destek ve katkılar devam ettiği takdirde daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.


-Bozan: “Gelecek sezon kupalarınızı oynadığınız maçın sonunda alacaksınız”-

Törende konuşan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  (ASKF) Başkanı Ahmet Bozan, başarılı olan takımları kutladı.

Bozan, “Yeni sezonda tüm kulüplerin Fair Play felsefesinde hareket etmelerini arzu ediyor ve başarılar diliyorum. Gelecek yıl takımlarımız kupalarını sezon sonu maç bitimin de alacaklar. Daha sonra görkemli bir şekilde açılış yapmayı hedefliyoruz. Yeni sezon da sporcu, antrenör, hakem ve kulüplere başarılar dilerim” diye konuştu.


Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, ASKF Başkanı Ahmet Bozan,  Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Kadir Gül dereceye giren kulüplere kupalarını vererek Sezonun ilk maçı olan Kiremithane spor ile Aladağ Gençlik Spor karşılaşmasının başlama vuruşunu  yaptılar.