Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törenden önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Adana'da faaliyet göstere 400 kulüp'e malzeme yardımı yapıldı.
Etkinlikte konuşan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak  ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın öncülüğünde 81 ilde 09-15 Ekim tarihleri arasında  gerçekleşeceğini ifade etti.
Her Yaşta Vatandaşın Sporla Ruhen ve Fiziken Rahatlaması İçin Gerekli Ortamı Hazırladıklarını belirten Ataşbak, konuşmasına şöyle devam etti:
“ Gençlik ve Spor Bakanlığımızın amacı çocuklarımız ve gençlerimizi spora kanalize etmek,sporu  sevdirmek,her türlü kötü alışkanlıklardan korumak ,ruhen ve bedenen sağlıklı birer nesil yetiştirerek , ülkesini, milletini seven hoşgörü arkadaşlık duyguları gelişmiş kurallara riayet eden erdemli   elit sporcular yetiştirmektir .  Bugün etkinliğe katılan sporculara,  özveriyle görev yapan federasyon il temsilcileri, hakem ve antrenörlere, velilere teşekkür ederim. Amatör Haftası’nın hayırlı olmasını dilerim.”

Ataşbak,2017 Yılının Spor acısından çok verimli geçtiğini kaydederek 400 civarında olan kulüplerde bin 500 antrenör görev yaptığını lisanslı sporcu sayısının yüzaltmışikibin 410 olduğunu İl Spor Merkezleri kursuna katılan sporcu sayılarının' da kırkdokuzbin 598 olup 2015,2016 ve 2017 yılı' da olmak üzere Adana olarak Türkiye 1.'si olduğunu kaydetti.

Ataşbak," Organizasyonlarda  çok başarılıyız"
Ataşbak,Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda Adana ili olarak organizasyon sayılarının  2015 yılında 5759 , 2016 yılında 7383 ve 2017 yılında ise 8000 civarında olduğunu ,Uluslararası Müsabakalarda derece yapan sporcu sayısı ise 2015 yıllarında 19, 2016 yılında 17 , 2017 yılı şu an itibariyle 47 olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinliğe Kimler katıldı?-                 
Adana Vali yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Halit Yılmazel, Gençlik Hizmetleri Tesisler Şube Müdürü Mustafa Uyanık, Sarıçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Bilgiç,Çukurova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bilal Oldaç, Seyhan  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamit Yıldırım, İmamoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Arif Yılmaz, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)Adana Koordinatörü Murat Adıgüzel,Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri  Şube Müdür Kadir Gül ,Sarıcam Belediyesi Spor Müdürü Yakup Köroğlu ve il Temsilciler ve kulüp yöneticileri hazır bulundu .