Ataşbak, geçen ay Samsun’da Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “6. Dünya Para -Tekvando Şampiyonası”nda güçlü rakiplerine rağmen 75 kiloda dünya ikincisi olan Fatih Çelik ile antrenörü Bölge Antrenörü Osman Aşan’ı makamında kabul ederek başarısından dolayı kutladı ve müsabaka hakkında bilgi aldı.


Son yıllarda engelli sporculara uygun branşlarda önemli başarılar elde edildiğini belirten Ataşbak, şöyle devam etti:


“Engelli vatandaşları spora yönlendirmek için Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle projeler üretiyoruz. Eski dönemlere oranla günümüzde daha çok engelli sporcu görmek bizleri mutlu ediyor. Spor tesislerimizin tamamının mimarı düzenlemesini engellilere yönelik yaptık. Tesisin yanı sıra malzeme konusunda da engellilere gerekli desteği sağlıyoruz. Fatih Çelik, iki kez Avrupa üçüncüsü olan bir sporcumuz. Geçtiğimiz haftalarda da Samsun’da güçlü rakiplerine rağmen kilosunda dünya ikincisi olması bizleri duygulandırdı. Uluslar arası arenada kentimiz ve ülkemizin adını duyuran sporculara pozitif ayrımcılık yapıyoruz.  Dileğimiz, bu gibi sporcuların sponsor kuruluşlar tarafından da desteklenmesidir. Ayrıca, Fatih Çelik’in paralimpik olimpiyatlarında derece yapacağına inanıyoruz.”


- TÜRKİYE 7 MADALYA KAZANDI-


Tekvando Bölge Antrenörü Osman Aşan,  Samsun’da gerçekleştirilen dünya şampiyonasına 37 ülkeden 127 engelli sporcunun katıldığını, Adanalı Fatih Çelik’in dünya ikincisi olmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti.


Fatih Çelik’in, 2013 yılında Romanya’da , 2015 Moldova’da Avrupa üçüncüsü olduğunu, Samsun’da da dünya ikinciliği elde ettiğini hedeflerinin olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu belirten Aşan, “Türkiye, Dünya Şampiyonası’nda 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.  Gümüş madalya kazanan Fatih Çelik ile gurur duyuyoruz. Fatih Çelik, hem bilgisayar teknikeri, hem de Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda (BESYO) antrenörlük bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Başka anlamda sporu bilimsel yapıyor. Daha önemli başarılar elde edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.


İl Spor Müdürü Ataşbak,  “Ümitler Türkiye Şampiyonası’na 54 kiloda katılan Bekir Savaş’ı kutladı.


Ziyaret sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel’de hazır bulundu.