Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilçede bulunan amatör spor kulüplerini unutmadı. 2014-2015 Adana Amatör Futbol Ligi'nde top koşturan 26 ayrı takımdaki 520 sporcuya maç forması, maç kramponu, antrenman şort–tişörtü, kaleci eldiveni ve tekmelikten oluşan set hediye edildi.

GÜLERİ'DEN KARALAR'A TEŞEKKÜR

Seyhan Belediyespor tesislerinde düzenlenen malzeme dağıtım törenine Amatör Spor Kulübü yöneticilerinin yanı sıra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Ali Güleri'de katıldı. Güleri yaptığı konuşmada desteklerinden dolayı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti.

BAŞKAN KARALAR: SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Güleri'nin ardından söz alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sporu önemsediklerini belirtirken her zaman sporun ve sporcunun yanında olacaklarını söyledi. Karalar,"Adana'da sadece futbol değil tüm sporlar geriledi. Bunu ne siz nede biz yarattık. Göreve gelenler sorumluklarını bilmeli. Biz bugün görevimizi yerine getiriyoruz. Biz Adana sevdalısıyız, biz Seyhan sevdalısıyız. Adana'da ne eksilmiş izse Seyhan Belediyesi olarak onu gücümüz oranında tamamlamaya çalışıyoruz. Şunu açık olarak ifade etmek gerekirse her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağız."ifadelerini kullandı.

 

"ZEKİ ÇEVİK VE AHLAKLI SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ"

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim' sözünü hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, Zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştireceklerini söyledi. Karalar,"Spor: sevgidir, barıştır kardeşliktir. Bakın dünyanın 2 kampa bölündüğü dönemlerde insanlar birbiriyle konuşmazdı. Sadece ve sadece spor için bir araya gelirlerdi. Spor hem sağlık, hem kardeşlik, hem de dayanışma demek. Boşuna dememiş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; 'Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim' diye. Sporcu hem zeki hem çevik hem de ahlaklı olacak. Bizlerde böyle sporcular yetiştirebilmek için elimizden gelen desteği vereceğiz."şeklinde konuştu.

 

KARALAR: SÜPER LİG MAÇI İZLEMEYE HASRET KALDIK

Analıların yıllardır bir süper lig maçı izlemeye hasret kaldığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın önemli sporcular yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam edeceğini söyledi. Karalar, "Adanalılar yıllardır süper lig maçı izlemeye hasret kaldı. Artık iyi sporcular bizim kentimizde ilçemizde yetişsin istiyoruz. Amatör spor kulüplerine yapılan yardım Adanspor'a, Adana Demirspor'a yapılan yardım demek. Alt yapıya önem verir isek sporcu yetişir. Adana önemli sanatçılar, yazarlar yetiştirmiştir ama önemli spor adamları ve sporcularda yetiştirmiştir. Bundan sonrada bu böyle önemli sporcular yetiştirmeye devam edecektir" dedi.

 

Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Güleri ve amatör spor kulüpleri yöneticileri desteklerinden dolayı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür edip çiçek verdi. Daha sonra ise amatör spor kulüplerine yeni malzemeleri teslim edildi.