Adana BOTAŞ SPOR Kulübü Başkanı İbrahim Tan yaptığı yazılı açıklamada yıllardır, Adananın bir spor kulübü olarak Türk basketboluna hizmet ettiklerini ifade etti. Başkan Sn. TAN, BOTAŞ SPORun ADANA ile özdeşleştiğini ve bu nedenle isim değişikliği yaparak bundan sonraki faaliyetlerine ADANA BOTAŞ olarak devam edeceklerini söyledi.

ADANA BOTAŞ SPOR Kulübü Başkanı Sn. İbrahim TAN yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

1984 yılında kurulan kulübümüz bu güne kadar binlerce sayıda sporcu yetiştirmiştir. Bu sporcular ilkokul, ortaokul, lise, minik, küçük, yıldız, genç takımlar, Türkiye ve Avrupa liginde mücadele ederek sayısız başarılar elde etmiştir.

Şu an yüzlerce sayıda lisanslı sporcusu bulunan kulübümüz gerek ülkemizde gerek yurt dışında Adanamızın ismini gururla temsil etmektedir.

Adananın kulübü olarak, birinci hedefi Adanalı gençlere spor yaptırmak olan kulübümüz, Adanamızı ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtmak ve Adananın sportif başarısını daha yükseklere çıkartabilmek için, BOTAŞ olan adını yönetim kurulunun aldığı kararla ADANA BOTAŞ olarak değiştirilmiştir.

ADANA BOTAŞ ismi altında daha büyük sportif başarılar gerçekleştirmek hedefimizdir. İsim değişikliğimiz Adanamız ve ülkemize hayırlı olsun.