Spor tesisi,kapalı spor salonu ve uluslararası turnuvaların yapılacağı uluslararası tenis akademisi yapımı için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzalayan Başkan Çetin, “Adana’da spor alanında da gurur verici projelere imza atıyoruz. Bu projelerin bizim dönemimizde yapılıyor olması mutluluk verici. Adana sporuna çok büyük heyecan gelecek” dedi.

 TENİS AKADEMİSİ VE SPOR TESİSLERİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Sporun ve sporcunun dostu Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’ya uluslar arası tenis akademisi ve büyük bir spor tesisi daha kazandırıyor. Başkan Çetin, spor tesisleri yapımı için arsa tahsis ettiği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle geçtiğimiz gün protokol imzaladı. Kireçocağı Mahallesi’nde bulunan alana yapılacak açık ve kapalı tenis kortları ile Adana’nın uluslararası bir tenis akademisi olacak. Belediye Evleri Mahallesine ise futbol stadı ve 7 bin 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu yapılacak. Başkan Çetin, Adana'yı spor kenti yapma adına uyumlu çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Ataşbak'a teşekkür etti.

ADANA’YA ULUSLARASI TENİS AKADEMİSİ

Ortak projeyle Çukurova’ya muhteşem bir tenis akademisi kazandırılacağını belirten Başkan Çetin, “Adana’dan çok iyi tenis sporcuları yetişiyor. Kısa zamanda, uluslararası standartlardaki kortlarımızda, dünyanın ünlü tenisçilerini ağırlıyor olacağız. Bu da, hem Adana sporuna, turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak. Bu tenis kortlarımızda yeni Çağla Büyükakçay’lar, İpek Soylu’lar yetişecek. Burası adeta bir sporcu ve tenisçi fabrikası olacak.Bunun için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

VE ADANAYA 7500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU


Spor tesisi projelerinin tenis akademisi ile kalmadığını belirten Başkan Çetin, önceki dönemde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne atletizm pisti olarak tahsis edilen 70 dönümlük alanda ise, nizami ölçülerde futbol stadı ve 7 bin 500 kişi kapasiteli Türkiye’nin en büyük kapalı spor salonlarından birinin açılacağını kaydetti.
Başkan Çetin, “Bunlar gurur verici projeler. Bu projelerin bizim dönemimizde yapılması mutluluk verici. Adana sporuna çok büyük heyecan gelecek” şeklinde konuştu.