STAT: 12 Şubat

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu *, Neşet Merdin *,Serkan Çimen *

KAHRAMANMARAŞSPOR: Ahmet * , Adem *(Dk.68 Akın *), Sinan *(Dk.85 Erhan *), Dede *, Mert *, Razack **, Erhan *, Aytaç **, Veli * (Dk.46 Serkan *), Fahrettin *, Cumhur *

ADANA DEMİRSPOR: Şener **, Erdi **, Özgür **, Erçağ **, Mesut** (Dk.46 Ferhat **), Timur** (Dk.66 Nurettin **), Yiğitcan **, Efe ***, Oğuzhan ***, Mehmet Eren ***, Rostand **(Dk. Yusuf 79 *)

GOLLER: Aytaç (Dk.5), Rostand (Dk.25),Mehmet Eren (Dk.32) Timur (Dk.50) Ferhat (Dk.67)

Adana Demirspor Manisa beraberliğinden sonra deplasmanda Kahramanmaraşsopr’u 4-1yenerek zirve tırmanışını sürdürdü.

İLK YARI

Adana Demirspor küme düşmeyi garantilemiş rakibi karşısında maça çok kötü başladı. Öyle ki, Kahramanmaraşspor sağlı sollu ataklar geliştirdi ve orta alanı deyim yerindeyse elini kolunu sallaya sallaya geçti. Bunun karşılığında ise 5. Dakikada Aytaç ‘ın ayağından kazandığı golle ev sahibi takım 1-0 öne geçti. Yediği golün şokunu üzerinden atan Adana Demirspor önce Rostand ardından da Mehmet Eren ile peş peşe goller bularak bir anda 2-1 öne geçti. Buna rağmen mavi lacivertliler kötü oyununu sürdürdü. Bu gollerden sonra her iki takımda net pozisyonlar yakaladı. İlk yarı Demirspor üstünlüğü ile bitti.

İKİNCİ YARI

Adana Demirspor bu yarıya iyi başladı. İlk yarıya oranla daha güvenli oynamaya başladılar. Teknik direktör Ercan Albay bu yarıya başlarken Mesut’u kenara alıp Ferhat’ı oyuna sürdü. İlerleyen dakikalarda ise Nurettin ve Yusuf da oyuna girdi. Takım daha derli toplu mücadele ederken 50. Dakikada Timur, Mehmet Eren’in pasını iyi değerlendirince fark ikiye çıktı. Bu golün üstüne de Ferhat dördüncü golü attı ve Demirspor’u 4-1 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra peş peşe goller kaçırdı. Kendi sahasında rakibini kabul eden mavi lacivertliler, Mehmet Eren ile Rostand ile çok gol kaçırdı.

Maç öncesi prim jesti…

Başkan Selahattin Aydoğdu, futbolculara Kahramanmaraşspor maçı öncesinde prim jesti yaptı. Karşıyaka beraberliği nedeniyle 2,5 ve Manisaspor maçındaki iyi mücadele nedeniyle 1,5 Bin tl daha toplamda futbolculara 4’er Bin tl prim dağıtıldı. Bu durum futbolculara artı motivasyon oldu. Başkan Selahattin Aydoğdu, takımın iyi mücadelesinden memnun kaldığını söyledi.

Taraftarlar 10 dakika sustu

Mavi lacivertli taraftarlar dünkü Kahramanmaraşspor karşılaşmasında takımı desteklediler. Yaklaşık 300 Demirspor taraftarı kendi araçları ve trenle Kahramanmaraş’a gelirken, maçın 10. Dakikasına sustular. Bu susmalarının içeriğinde Demirspor 1-0 geriye düştü. Taraftarlar daha sonra tezahürata başlarken takım iki gol birden attı.

Ercan Albay duy bu sesi

Sahada Demirspor, tribünde ise taraftarlar adeta şov yaptı. Özellikle 4-1’den sonra Demirsporlu taraftarlar teknik direktör Ercan Albay, için “Ercan Albay duy bu sesi şampiyon yap bizi” tezahuratını büyük coşkuyla dile getirdiler. Demirsporlu taraftarlar daha sonra Kaharmanmaraşsporlu taraftarlarla karşılıklı “mavi-lacivert” tezahüratını yaptılar. Albay’a İmparator diyen mavi lacivertli taraftarlar gelecek sezonun sinyalini verip şampiyonluk istediklerinin sinyalını verdiler.

Junor, yedekte kaldı

Isınma bölümünde Junıor’u göremeyenler şaşırdılar. Geçtiğimiz Manisa maçında takımın beraberlik gülünü atan Junıor, sürpriz bir şekilde dün yedek kulübesinde kaldı. Teknik dtirektör Ercan Albay, bu kez tercihini taktik gereği Rostand’dan yana kullanırken hamlesinin ne kadar doğru olduğu görüldü. Rostand gol atıp asist yaparken galibiyete önemli rol üstlendi.

İkinci deplasman galibiyeti

Mavi lacivertliler nihayet ikinci galibiyetini aldı. Daha önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesini deplasmanda yenmesini bilen Adana Demirspor, bu kez de Kahramanmaraşspor’u yenerek sezonun ikinci deplasman galibiyetini aldı. Kaptan Efe, iyi oynadıklarını söylerken,”Genel olarak rahatladık. Bunun hazzını yaşıyoruz. “dedi.

Albay’dan teşekkür

Teknik direktör Ercan Albay, maç sonunda oyuncularına teşekkür etti. Albay,”Maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Ancak bu kadar kontrollü oynanır ve kazan hissi yaratılır. Biz bunu bugün 90 dakika içinde yaptık. Önümüzdeki cumartesi İstanbul Belediye maçımız var. Bu maça da galibiyet için çıkacağız.”dedi.

DAKİKALAR:

4. dakikada Oğuzhan soldan çizgiye kadar indi ve ortaladı. Ancak savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

5. dakikada(GOL) Aytaç cize çizgilerinin sol tarafında birleştiği noktadan sert vurdu. Şener’in bakışları arasında top ağlara gitti: 1-0

9. dakikada Özgür’ün ortasında Efe, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama genç kaleci topa hakim oldu.4

11. Dakikada Fahrettin 25 metreden sert vurdu top az farkla dışarı çıktı.

23. Dakikada Mehmet Eren çizginin üzerinden sert vurdu aut.

25. Dakikada (GOL) Efe’nin pasında Rostand, önce savunmayı ardından da kaleciyi de geçerek beraberlik golünü attı.

27. dakikada Erçağ’ın ortasında Rostand kafayla vuramadı.

31.dakikada Mehmet Eren soldan ortaladı Rostand yakın mesafeden vuramadı.

32. Dakikada (GOL) Rostand, Mehmet Eren’i gördü. Başarılı oyuncu topu doksana taktı: 1-2

40. dakikada Timur,yaklaşık 40 metre topu sürdü kaleciyle karşı karşıya kaldı ama pozisyon autla sonuçlandı.

İlk yarı Demirspor’un 2-1 lik üstünlüğü ile bitti.

46. dakikada Mehmet Eren uygun durumda Rostand’a vermedi ve Demirspor golden oldu.

50. dakikada (GOL) Mehmet Eren’in ara pasında Timur, takımın üçüncü golünü attı.

57. Dakikada Mehmet Eren’in cezaalanı içinde pasında Rostand boş kaleye topu atamadı.

67. dakikada (GOL) Mehmet Eren ortasında savunmadan seken topa Erçağ vurdu. Kaleciden dönen topu Ferhat tamamladı: 1-4

69. dakikada Şener, aut atışını kullanırken ayağı kaydı ve rakipte kaldı. Sinan sert vurdu Şener, hatasını affettirdi.

73. Dakikada Mehmet Eren, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vurmak yerine savunmayı yere yatırma ama kontrolünü kaybetti.

79. dakikada Yiğitcan’ın pasında Mehmet Eren kaleciyle karşı karşıya kaldı ama topu dışarı attı.

Adana Demirspor rakibini 4-1 yenmeyi başardı.