STAT: Samsun 19 Mayıs

HAKEMLER: Volkan Bayarslan ***, Fevzi Demirhan ***, Ahmet Ayaz ***

SAMSUNSPOR: Soner **, Cemil **, Fatih ***, Erdem **,  Musa Sinan *(Dk. 80 Canberk *), Serkan *(Dk. 60 Arif **) , Haluk **, Musa Aydın *(Dk.84 Taha) *, Umar **, Murat **, Şaban **

ADANA DEMİRSPOR: Şener **, Kamil **, Rajnoch **, Kerem **, Yiğitcan ***, Efe ***, Mehmet Eren ?(Dk.56 Erçağ **), Birol *, Gökay **(Dk.76 Yusuf *), Juninho ?, Dorge ?(Dk.86 Aybars *)

KAÇAN PENALTI: Birol (Dk.11)(Demirspor)şı karşıya kaldı.

GOLLER: Efe (Dk.27 ve 69)(Demirspor) Musa Sinan (Dk.32)Arif (Dk.81)(Samsunspor)

Adana Demirspor’da kötü gidiş sürüyor. İçerde Balıkesirspor’a yenilen Demirspor, deplasmanda Samsunspor ile de 2-2 kaldı. Böylelikle Demirspor puanını 5’e çıkarmış oldu.

İLK YARI

Maça ev sahibi takım Samsunspor iyi başladı ve ilk 10 dakika Demirspor üzerinde baskı kurdu. Sağlı sollu ataklar geliştiren Samsunspor’u bu dakikalarda savunma ve kaleci Şener durdu. Kırmızı-beyazlılar atak geliştirirken kontra atakta Dorge yere indirildi ve hakem penaltı noktasına gösterdi. Birol’un atışını Soner çıkardı. Yine Samsun atak geliştirirken bu kez golü bulan Demirspor oldu. 27. Dakikada Efe Demirspor’u 1-0 öne geçirdi. Demirspor’un sevinci 5 dakika sürdü ve Musa Sinan, skoru 1-1’e getirdi. Bu yarıda Demirspor genel olarak pek iyi görüntü vermedi. Yine coşkulu bir oyun sergileyemedi. Ve ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarı karşılıklı ataklar ve gollerle geçti. Bu yarıda Adana Demirspor Efe ile yine öne geçerken Arif’in golüne engel olamadı. Teknik direktör Yücel İldiz’in, geç ve anlamsız hamleleri yine maça damgasını vurdu. Özellikle Samsunspor’un beraberlik golü öncesinde takımı tek forvete çekmeyen ve hem Junınho hem Dorge ile mücadele devam İldiz, beraberliğin sorumlusu oldu. Yenilen golün ardından Aybars’ı oyun alıp Dorge’yi oyundan çıkaran İldiz, tepkileri üzerine çekti. Maçta atılan dört golle 2-2 sona erdi. Maçın genelinde dostluk görüntüleri hakimdi. Her şeye rağmen Demirspor kaçırdığı galibiyete yanıyor.

Galibiyeti kaçırdık

Teknik direktör Yücel İldiz maç sonu yaptığı açıklamada ,”Galibiyeti kaçıran taraf olduk. İki kez öne geçtik ama bunu koruyamadık. Yine de deplasmanda alınan 1 puan hanemize yazıldı. Oyuncularımın performansı bizleri mutlu etti. Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz kalmadı. Hep kazanmamız gerekecek.”dedi.

Efe ikiledi…

Takım kaptan Efe, Samsunspor maçında iki gol birden atarak alınan 1 puanda pay sahibi oldu. Taktik gereği ön libero yerine daha çok rakip cezaalanı üzerinde geçen Efe, iki güzel atarak takımını iki kez öne geçirdi ama takım halinde hatalar yaparak yenilen gollerle 1 puana razı oldular. Efe, 1 puanla moral bulduklarını söyledi.

Pazar günü Bucaspor maçı

Demirspor’da Samsunspor maçının ardından izin verilmeyecek. Adana’ya gelecek olan mavi lacivertliler Pazar günü oynanacak olan Bucaspor maçının hazırlıklarına başlayacak. Bilindiği üzere Bucaspor karşılaşması uçak saatleri nedeniyle 19.00’a alındı. Bu maçta yine Demirspor cezalı olduğu için tribünlere sadece bayanlar ve çocuklar girebilecekler.

------------------------------------

DAKİKALAR:

7. Dakikada Musa Sinan , mutlak golü kafayla atamadı.

8. dakikada Umar, Şener ile karşı karşıya kaldığı anda araya Keremcan girdi ve topu uzaklaştırdı.

11. Dakikada , Dorge cezaalanı içinde yere indirildi ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Birol, topu dışarı gönderdi.

27. Dakikada (GOL) Junınho’nun sağ kanattan ortasında Cemil sektirdi. Araya giren Efe, aşırma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

28.Dakikada Musa Aydın, penaltı noktası üzerinde sert vurdu ama top farklı bir şekilde dışarı çıktı.

32. Dakikada (GOL) Yiğitcan’ın yere indirildiği pozisyon devam etti. Musa Sinan, yayın üzerine geldiği pozisyonda sol ayağı ile plaseledi ve top ağlara gitti: 1-1

Bu dakikadan sonra başka atak olmayınca ilk yarı 1-1 bitti.

54. Dakikada Umar kafayla vurdu Şener güçlükle topu çıkardı.

56. Dakikada Dorge rakibinden sıyrıldı yayın üzerinden sert vurdu. Kaleci Soner çıkardı.

58. dakikada Dorge kafayla indirdi. Yakın mesafeden Efe vuramadı.

69. Dakikada (GOL) Erçağ’ın sağdan ortasında Efe, penaltı noktası üzerinde kafayla vurdu top ağlara gitti: 1-2

81. Dakikada (GOL) Korner atışı kullanıldı. Fatih kafayla indirdi. Arif yakın mesafeden topu ağlara gönderdi: 2-2

Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca takımlar sahadan 1’er puanla ayrıldı.