Adana Demirspor  Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u ağırlıyor. Bu maç öncesinde teknik patron Yücel İldiz hayli stresli. Hesapta olmayan Boluspor yenilgisinden öte oyuncularının gerekli oyun düzeninde olmayışı İldiz’i asıl düşündüren nokta. Taktik idmanlarında sürekli olarak bu eksiklikler üzerinde duruldu.

Yapılan idmanlardan sonra hocanın yüzü gülmezken, oyuncularıyla da bire bir yakından ilgilendi. Gaziantep Belediyespor’un ilk maçı kazanması ve önemli isimlerin transfer edilmesi İldiz’in sıkıntısının altındaki diğer noktalardan sadece biri. Adana Demirspor’un şartlar ne olursa olsun bugünkü rakibini mutlaka yenmesi gerekiyor.

Teknik direktör Yücel İldiz,”Boluspor maçını artık geride bıraktık. Sadece bu maça dair eksiklikleri değerlendirmeye almadık. Şimdi önümüzde oynayacağımız zorlu Antep maçı var. Kazanmamız gerekiyor. Rakibimizin formda olduğunu ve iyi futbolculardan kurulu olduğunu düşünürsek işimiz öyle de kolay olmayacak.”dedi.

Bugünkü maça kadınlar girecek

Bilindiği üzere geçen sezon Manisa maçında taraftarlar koltukları kırıp sahaya atmışlardı. Bu durumdan Adana Demirspor maddi ve manevi zarar gördü. Taraftarlar bugünkü maçı yerinde izleyemeyecek. Dolayısıyla Demirspor hem destekten hem de hasılattan oldu. Bugün 20.00’da başlayacak maça kadınlar ve çocuklar girecekler.

Gökay-Efe ikilisi yan yana

İlk maçta teknik direktör Yücel İldiz orta sahada Efe ile Rıdvan’ı eşleştirmişti. Ancak bu eşleşmeden istediği verimi alamayan Yücel İldiz, büyük olasılıkla Efe’nin yanına Gökay’a şans verecek. Gökay, bilindiği üzere Fenerbahçe’den kiralık olarak transfer edilmişti. Rıdvan ise yedek kulübesine çekilecek. Hal böyle olunca da teknik heyetin orta bölümden rahatsız olduğu da ortaya çıkmış oldu. Gökay-Efe ikilisi ise kazanma adına her şeyi yapacaklarını söylediler.

Şener iyi başladı

Demirspor’un şampiyon kalecisi Şener, lige iyi başladı. Demirspor, Boluspor’a yenilmesine rağmen kaleci Şener, kalesinde hata yapmadı. Pozisyonları iyi takip eden Şener, eldivenlerini iyi kullanırken antrenmanlarda da aynı performans devam etti. Şener’in ardından yedek bekleyen Emre Selen ise kendisine görev verilmesini bekliyor. Kaleci Şener, Boluspor yenilgisiyle üzüntülü olduklarının altını çizerken,”Gaziantep maçı bizim için telafi maçı olacak.”diye konuştu.

Yusuf ilk kez

Anadolu Selçuklu’dan bonservisi geç alınınca Boluspor maçında takımdaki yerini alamayan Yusuf, bonservisi çıkınca kadroya alındı. İlk kez 18 kişilik kadroya ilk kez alınan Yusuf’in bir talihsizliği de seyircisiz maça denk gelmesi. Demirspor taraftarı her defasında öven Yusuf,”Güzel bir maç olacak. Ancak önemli eksiğimiz taraftarımız. Bu durumları da aşacağız. Dilerim zoru kolaya çeviririz. Bunu yapacak güce sahibiz.”şeklinde ifade kullandı.

Savunmacılar gol arıyor

Boluspor maçında da böyle oldu. Savunmanın göbeğinde oynayan Jan ile Yiğitcan, zaman zaman rakip cezaalanına gelip gol aradılar. Hafta içi yapılan taktik idmanlarında da Jan ile Yiğitcan, cezaalanına gelip mutlaka gol aradılar. Genellikle başarılı olan ve en azından savunmanın dengesini bozan ikili olumlu not alıyor. Yiğitcan, Jan’ı överken,”Böylesi başarılı bir isimle oynamak bana da ayrıca tecrübe kazandırıyor. Yittiğimiz yol başarı yoludur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iye ama biz de çok iyiyiz.”dedi.

Hayret Junıor gol attı(!)

Takımın suskun golcüsü Junıor’un performans düşüklüğü sürüyor. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren gol sıkıntını üzerinden atamayan Junıor, Boluspor maçında da bir çok pozisyon buldu ama başarılı olamadı. Antrenmanlarda da tutukluğunu sürdüren Junıor, önceki gün şaşılacak şekilde gol attı. Takım arkadaşları Brezilyalıyı kutlarken Junıor ise gole sevinemedi bile. Junıor, Boluspor maçının ardından yaptığı açıklamada eski günlerdeki Junıor’u geri getireceğini ileri sürmüştü.