İşte Adana Demirspor Yönhetiminin yaptığı açıklama;

"Acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bırakırken, görevini layıkıyla yapmanın ve hedefe ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz. Allah’a şükrediyorum ki, mütevazı ama onurlu bir sporcu topluluğu ile uzun lig maratonunu alnımızın akıyla, futbolcularımızın alın teriyle, yönetim kurulunun fedakarlıklarıyla camiamızın istediği birinci hedefe ulaştık.

Artık “içimizi dökmenin” değilse bile bazı şeyleri paylaşmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Çok değil sadece 10 ay öncesine gidelim…

Hatırlarsanız10 Trilyon konusu vardı.

Bizim ağzımızdan çıkmadığı halde “650” kişi cümlesi yaratılmıştı.

Ekonomik katkı yapmayacağımız, 20 trilyon borçlandırıldı iddiası vardı.

Olumsuz tezahurat vardı. Şiddet vardı.

Öyle ki anlaştığımız teknik direktörümüz bile “korkusundan” istifa etmek zorunda bırakılmıştı.

Aylar boyunca en çirkin ifadeler ile küfürler yedik.

Biz bu organize işleri unutmadık.

Ama, dik durduk, kazandık.

PTT 1.ligde 20 Trilyonun üzerinde para harcayan Şanlıurfaspor  erken havlu atarken, Göztepe küme düşerken, son derece mütevazı bir bütçe ile play-off yakalamak önemli bir başarıdır diye düşünüyorum.

Ve herkesin şu sorunun yanıtını aramasını istiyorum.

“Sezon öncesinde başlayan ve maalesef en kritik maçımız iç sahadaki Göztepe maçının hemen öncesine kadar kesintisiz sürdürülen süreci yaşamasaydık, yani, futbolcu-yönetim- taraftar bütünlüğünü sağlayabilseydik, acaba şimdi play-off’u mu kutluyor olacaktık, yoksa süper lige çıkmanın sevincini mi?

Bolu, Rize, Denizli ve Konya maçlarını acaba “normal şartlarda” oynansa idi, yakalayacağımız hava ile şimdi play-off’u mu kutluyor olacaktık yoksa şampiyonluğumuzu mu?

Bu soruların yanıtını sağduyu sahibi her Adanalı, her sporsever kendi içinde tartışmalıdır diye düşünüyorum.

“Parasız” dedikleri Adana Demirspor  kulübünün mevcut yönetimi kendi imkanlarıyla 6 trilyona yaklaşan ekonomik kaynak sağlamıştır.

PTT 1.ligde pek çok kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntılar Allah’a şükür ki, birkaç küçük gecikmenin dışında Adana Demirspor’da yaşanmamıştır.

Ben ve yönetim kurulumuzdaki hepsi saygın iş adamı olan ekonomik açıdan kimseye göbek bağı olmayan çalışma arkadaşlarımla beraber, vicdanı rahat, alın açık, başarıyı yakalamış insanlar olarak huzur içindeyiz. Tek hedefi Adana Demirspor’a katkı sağlamak olan bizler haksızlığa uğradığımız her saldırıda organize edilen her küfürde başarısız olmamız için yapılan her organizasyonda dimdik durduk.

Takımı kuran, motivasyonu sağlayan, bir tl geliri kasasına girmeyen sadece Adana Büyükşehir Belediyesinden maddi destek alan buna rağmen tüm ödemeleri yapan, hiç ama hiç kimseye yalakalık yapmayıp para dilenmeyen bu yönetimdir.

PTT 1.liginde en centilmen takım ve başkanı olan , başarılı ilk on bire iki sporcusunu verdiren bu yönetimdir.

Zira canımızdan çok sevdiğimiz Adana Demirspor kulübüne katkı koymaktan öte bir düşüncesi olmayan bizler, koca bir sezon akıl almaz şekilde haksızlığa uğramamıza karşın, başta futbolcularımızın alın teri ve teknik heyetimizin dirayetli yönetimiyle yakaladık bu başarıyı.

Aslında söylenecek o kadar söylemler var ki…

Şimdi birlik zamanıdır.

Play-off başarısına ulaşmamızda asla inkar edemeyeceğimiz katkıları dolayısıyla Adana Valiliği’ne , Adana Büyükşehir Belediyesi’ne sadece armanın sevdasından öte hesap yapmadan Adana Demirspor’u destekleyen büyük sessiz çoğunluğa sahip taraf değil, taraftarımıza teşekkür ediyorum.

Şimdi, geçmişi unutarak, aydınlık geleceğe bakmanın zamanıdır.

Şimdi birlik olma zamanıdır.

Belki de oynayacağımız üç ayrı 90 dakika , toplam 180 dakika ile şampiyon olup Adana’yı süper lige çıkaracağız. İşte bu bilinçle, sadece Büyükşehir Belediyesi ya da Valilik makamının desteğinin yetmeyeceğini, varlık sebebi Adana ve Adanalı iş adamları olan ADASO’nun , ATO’nun, Ticaret Borsasının , Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinin, diğer tüm meslek ve sivil toplum örgütlerinin maddi-manevi desteğini bekliyoruz.

Unutulmamalıdır ki, yapılacak destekler kişileri değil, Adana Demirspor üzerinden yine Adana’ya yapılacaktır.

Adana, şampiyonluk istiyorsa, Adana Süper ligi istiyorsa, Adana, marka şehir olmak istiyorsa işte fırsat Adana Demirspor’dur. Herkes elini taşın altına koymalı, Adana Demirspor’a destek vermeli ve elbirliği ile asıl hedef olan şampiyonluğa ulaşmalıyız.

ADANA’YI DEMİRSPOR BAYRAKLARIYLA SÜSLEYELİM

Adana Demirspor sevdalıları , Adana şehri sevdalıları, işyeri sahipleri, sanayiciler, işverenler, belediyeler, muhtarlar, taraftarımız şehrimizi Adana Demirspor bayraklarıyla donatalım. Tüm Türkiye bizi tanısın görgün SÜPER LİG’e yakıştığımızı…

BÜYÜK DEMİRSPOR TARAFTARINA
Birbirimize kırılmış olabiliriz. Birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz. Ama inanıyoruz ki, hepimiz Adana Demirspor sevdalısıyız. Artık geçmişi unutup Demirspor bir yumruk gibi birleşip güç birliği yapma zamanımız gelmiştir.

Büyük Adana Demirspor taraftarının tüm Türkiye’ce bilinen o muhteşem korosunun Manisa maçında bir an bile susmaksızın takımımızı desteklemesini ve Allah’ın izniyle play-off finalinde taraftarıyla bütünleşmiş bir Adana Demirspor’un şampiyonluğunu birlikte kutlamayı ümit ediyorum.

Unutulmamalıdır ki, şahıslar geçer, kulübümüz baki kalır.

Ayrıca daha güçlü bir yönetim için , daha kapsamlı bir yönetim için 5 Haziran tarihine kongre kararı aldık.

Şampiyonluk primini 100’er bin tl olarak belirledik.

Pazar günü ise sabahtan gişeler açılacak."