Teknik direktör Yücel İldiz ise Türkiye kupasında oynanan Bafraspor maçının ardından Urfa maçı öncesinde rotasyonu düşünmeye başladı.

KALE SORUNU

Teknik direktör Yücel İldiz ilk olarak kaleyi mercek altına yatırdı. Orkun’un gitmesinin ardından transferin son gününde Recep alındı. Şimdiye kadar da kalede Şener oynadı. Ancak Şener’in formsuzluğu nedeniyle gözden düşmesi teknik heyetin dikkatini Milli kaleci Emre Selen’e çevirmesine neden oldu. Henüz netlik yok ama Emre üzerinde yoğunlaşma var.

BAFRA MAÇINDA İYİ OYNAYANLAR VAR

Bilindiği üzere Adana Demirspor Çarşamba günü kupa maçında Bafra ile karşılaştı. Bu maçta özellikle Yusuf, Raşit, Burak ve Ferhat gibi isimlerin gösterdikleri performans ile göz önünde oldukları gelen bilgiler arasında. Teknik direktör Yücel İldiz, az forma şansı bulmuş oyuncularına bir kez daha yakından bakma fırsatı yakaladı. Bu oyuncular içinden mutlaka değerlendirme yapılacak.

NEŞELİ İDMAN YAPTILAR

Ankaraspor yenilgisinin üzüntüsünü üzerlerinden çabuk attılar. Takım özellikle son iki gündür neşeli idman yapıyor. Bu arada tüm gözlerin üzerine çevrildiği Dorge de performansını artırdı. Bu hafta yüksek ihtimalle tek forvette yer alacak olan Dorge’nin de kendisini sorguladığı gelen haberler arasında.

BAŞKAN GÜVEN VERDİ

Başkan Mustafa Tuncel, yaptığı açıklamada hem teknik heyetine hem de futbolcularına güven verdi. Tuncel,”Taraftarımızla beraber inşallah Urfa takımını yeneceğiz. Ankaraspor yenilgisini unutmak ve unutturmak istiyoruz. Bu amaçla oyuncularıma ve teknik heyetime güveniyorum. Kötü günün mutlaka iyi günleri olacaktır. O gün işte pazartesi olmasını temenni ediyorum.”şeklinde konuştu.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Koray Gençerler yönetecek

Pazartesi oynanacak olan Adana Demirspor-Şanlıurfaspor karşılaşmasını Manisa bölgesinden Koray Gençerler yönetecek. Yardımcılıklarını ise yine Manisa bölgesinden Volkan Akçit ile Cumhur Altay yapacak. Karşılaşmanın saati değişmez ise 20.00’da başlayacak.

------------------------------------------------------------------------------------

3.Tur maçları 29-30-31 Ekim’de oynanacak


Adana Demirspor’un da yer aldığı 3. Tur Müsabakaları kurasına 27 takım seri başı olarak katılacak ve diğer 27 takım ile eşleşecek. 3 Tur Müsabakaları 29-30-31 Ekim tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre yapılacak.

4 Tur Müsabakaları kurası, 3. Tur'dan yükselen 27 takım ile Spor Toto Süper Lig'de Avrupa Kupalarına giden 5 takımın katılımıyla çekilecek. Kura çekiminde 16 takım seri başı olacak ve diğer 16 takımla eşleşecek. 32 takımın katılımı ile oynanacak 4 Tur Müsabakaları 3-4-5 Aralık tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre yapılacak.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur Müsabakaları, 8'i seri başı toplam 16 takımın çekilen kurada eşleşmesi ile 17-18-19 Aralık tarihlerinde oynanacak. Tek maç eleme usulüne göre yapılacak karşılaşmaların ardından 8 takım grup aşamasına yükselecek.

Grup Müsabakaları, 4 takımın seri başı olarak dağıtılacağı kura çekimi ile belirlenmiş 2 grupta 4'er takımla çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler seri başı sistemine göre belirlenecek ve seri başı 4 takım kura çekimi ile gruplara eşit olarak dağıtılacak. Diğer 4 takım da yine kura ile eşit olarak gruplara ayrılacak.

Oynanan müsabakaların ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım ise, çapraz eşleşme yöntemi ile yarı finalde mücadele edecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından kazanan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. 

Banahane iyileşti

Adana Demirspor’un pazartesi günkü rakibi Şanlıurfaspor’da yabancı oyuncuBanahane’nin iyileştiği öğrenildi. Sezon başından beri sakatlığı nedeniyle hiçbir maçta forma giyemeyen Banahene’nin son yapılan kontrollerinde tamamen iyileştiği ve kendini hazır hissettiğinde Demirspor maçında forma giyebileceği söylendi. Ayrıca Şanlıurfaspor teknik heyeti Galatasaray’dan kiralık olarak alınan Sercan’a ise ekstra idman proğramı uygulandığı belirtildi.

Forvetin gol sıkıntısı

Adana Demirspor forveti gol sıkıntısı yaşıyor. Junıor şimdiye kadar üç gol attı ama sakatlığı nedeniyle Urfa maçında forma giyemeyecek. Dolayısıyla gözler Dogre’ye çevrildi. Bu oyuncu ise bir kendi kalesine bir de rakip fileye bir gol attı. Bunun dışında henüz gol atamadı. Demirspor’da en fazla golleri 3 golle Efe ile Erçağ attı. Her iki oyuncu da Urfa karşılaşmasında takımın kozları olacak. Junıor’un yokluğunda teknik direktör Yücel İldiz’in nasıl bir karar alacağı ise merak konusu. Urfa da ise orta saha oyuncusu İsmail Odabaşı 3, Sankoh 2 ve Sercan 2 gol kaydettiler.