Adana Demirspor yeni yönetimini seçti. Sular Vıp salonunda yapılan olağanüstü kongreye tam katılım sağlanırken sunulan tek liste Selahattin Aydoğdu başkanlığındaki yönetim kurulu Demirspor’u ikinci yarıda başarıya koşturacak.

Kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı. Önergede sunulan Bekir Sıtkı Özer Divan Başkanı olurken, Harun Baş, Cenk Çağlayan, Ali Hikmet Aydınoğlu ve Kartal Yaşar ise divan üyesi olarak koltuğa oturdular.

ALKIŞLAR TUNCEL’E

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Divan Başkanı Bekir Sıtkı Özer, ilk olarak söz hakkını Başkan Mustafa Tuncel’e verdi. Tuncel net konuştu:

“Görevi kabul ederken büyük ümitlerle ve vaadlerle geldik. İyi takım kurduk ve iyi hocayla başladık. Şeker, un, yağ ve su var fakat iyi helva yapamadık. Bene dediler ki 22 puan iyi başkan. Teselli etmeye çalıştılar. Ancak bunla teselli olmam mümkün değil. Hiçbir zaman keyifle maç izlemedim. Son maçta 3-0 öndeyiz maç neredeyse 3-3 bitecekti. O gol olsa şimdi mefta olmuştum. Allah yüzümüze baktı da buraya rahat geldik. Kongre kararı alırken çok düşündüm. Selahattin Aydoğdu, bizim kongre öncesinde de aradı ve yine aday olduğunu söyledi. Bundan dolayı rahat bir şekilde kongre kararı aldım. Çok şükür ki uzun zamandır süren geleneği bozduk. Artık fıs fıs çekme, el bağlama , beddua etme gibi olaylar yok. Yeni seçilen Başkan ve yönetimin etrafından ikinci kuşak olarak duracağız. Her türlü, maddi ve manevi hayır duamızla başarılı olmaları için tavrımızı belli edeceğiz. Bu tip düşenceler örnek olmalı. El birliği olursa Demirspor başarılı olur.”

Bu konuşmanın ardından Divan Başkanı Bekir Sıtkı Özer, yönetim ve denetim raporlarının okunmasını istedi. Yöneticilerden Yüksel Yavuz raporları okudu ve ibrası gerçekleşti.

5 OCAK STADI YERİNDE KALMALI

Toros gazetesi imtiyaz sahibi Erden Arat kürsüye çıkarken,”Yöneticilik ateşten gömlektir. Benim bahsetmek istediğim 5 Ocak stadı yerinde kalmalı. Adanalının malı olan Stat yeniden düzenlenip burada faaliyetini sürdürmeli. Dilerim bir daha kongre yapmayız.”dedi.

5 Ocak gazetesi imtiyaz sahibi Savşa Çokduygulu da söz alırken,”Selahattin Aydoğdu iki yıldır başkan adayı ve sonunda görevi üstlendi. Gönlünüz rahat olsun. İyi bir yönetime sahip olduk. Benim Demirsporluluğumu kimse tartışamaz. Tuncel ile ropörtaj yaptım ve –Demirspor benim babamın çiftliği değil- dedi ve yönetimin önünü açtı. Camia olarak iyi işler yapmaya başladık. Sayın Mustafa Tuncel’e teşekkür ediyorum. Artık başarıyı sehir isteyecek. Adana dinamikler isteyecek. Fatih Terim ile geçtiğimiz gün yemek yedim. –bize söylesinler elimizden geleni yaparız- dedi. Zaten Aydoğdu’yu sever. Tuncel’in dediği gibi birlik olunduğu takdirde başarılı oluruz.”diye konuştu.

Tüm konuşmaların ardından yönetim seçimine gidildi. Tek liste olduğu için açık oylama yapıldı ve Selahattin Aydoğdu listesi kabul edildi.

Kürsüye gelen yeni Başkan Selahattin Aydoğdu,”Öncelikle Başkanımız Mustafa Tuncel’e teşekkür ediyorum. Demirspor’un ayakta kalması için ekibiyle çabaladı. Ve hep bizimle beraber olacaktır. Bundan sonra da yine tüm imkanlarımızı kullanıp öyle adım atacağız. Transfer konusunda abartmadan eksik yerleri tamamlayacağız.”dedi.

YENİ YÖNETİM ŞÖYLE

Selahattin Aydoğdu, Selçuk Özkök, Hasan Surözü, Ertan Sümer, Hasan Erdeve, Emin Yumuşak, Nuri Özbakır, Cem kösemen, Dündar Yetişener, Ahmet namlı ve Fatih Otluoğlu

KONGREDEN NOTLAR:

KOL KOLA

Kongre salonuna Başkan Mustafa Tuncel ile Selahattin Aydoğdu kol kola girdiler. Bu tablo karşısında heyecanlanan kongre üyeleri ayağa kalkıp alkış tufanı kopardılar. Başkan Mustafa Tuncel böylelikle tüm camiaya önemli mesajlar vermiş oldu.

YENİ YÖNETİM COŞKUSU

Yeni yönetim listesi tek tek okunurken salonda tüm herkes yeni yönetime büyük destek verdi. Yönetim kurulu platforma çıktığımda ise Başkan Mustafa Tuncel aralarına girip onlarla birlikte el kaldırıp desteğini yineledi. Daha sonra taraftarlar yeni yönetimi tam kadro halinde yanlarına çağırıp onlarda destek verdiler.


73. YIL PASTASİ KESİLDİ

Aydoğdu başkanlığındaki yönetim kurulu sürpriz yapıp 73. Yıl pastası kestiler. Pasta bıçağını Mustafa Tuncel, Selahattin Aydoğdu, Coral hoca Kartal Yaşar birlikte tutup kestiler. Bu anlamlı görüntüde de Demirspor’un 73. Yılı kutlanmış oldu.

ÖNCE İDARİ BİNAYA GEÇTİLER

Yeni yönetim kurulu ilk olarak idari binaya geçti. Burada mini toplantı yapan mevcut yönetim kurulu görev bölümü yapacak. Daha sonra ise tesislere geçen Adana Demirspor’un yeni yönetimi futbolcularla bir araya gelip kısa konuşmalar yaptılar.