Hadi, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Akdeniz Oyunları nedeniyle Adana Atlıspor Kulübü’nün Avrupa ölçülerinde tesise kavuştuğunu, karantina nedeniyle Akdeniz Oyunları’nın kendileri dışında iptal edilmesine üzüldüklerini, ancak tesislerde önemli uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Başarılı sporcu ve kulüplere, tesis, malzeme, proje ve teknik yardım yaptıklarını ifade eden Hadi, Atlıspor Kulübü yöneticileriyle koordineli çalışarak, hava koşulları 12 ay binicilik yapmaya elverişli olan kentte binicilik sporuna ivme kazandıracaklarını kaydetti.

-TESİSİ BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ-

Tesisleri boş bırakmayacaklarını ifade eden Güngören, tenis ve binicilik branşlarında faaliyet gösterdiklerini, yakın gelecekte branş sayısını artıracaklarını belirtti.

2-3 Kasım Kasım Cumartesi ve Pazar günleri kulüplerinde “İller arası ”,  9-10 Kasım tarihlerinde de “Atatürk Kupası Engel Atlama Binicilik” yarışmaları yapılacağını ifade eden Güngören, şöyle devam etti:

“Çağdaş tesislere kavuşmamızda İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin çok büyük desteklerini gördük. Deneyimlerini bizlerle paylaşan Hadi, her konuda bizlere önderlik yaparak eksiklerimizi gideriyor. Adana’da 2 anlamlı binicilik yarışmaları yapacağız. İlki, 2-3  Kasım Cuma ve Cumartesi günleri iller arası engel atlama, ikincisi ise 9-10 Kasım tarihleri arasında ‘Atatürk’ü Anma’ etkinlikleri kapsamında ‘Atatürk Kupası Engel Atlama Binicilik’ yarışmaları gerçekleştireceğiz. Müsabakalara 150 sporcu katılacak. Büyük olasılıkla etkinliklere Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, yönetim kurulu üyeleri ve diğer yetkililerde katılacak.”

Güngören, müsabakaların halka açık ve ücretsiz olduğunu, her iki yarışta dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli armağanların verileceğini de sözlerine ekledi.