ATDSK’nın alt yapısından yetişen İpek Soylu, annesi Serpil, babası Sermet ve kendisi gibi kortlarda mücadele eden, başarılı bir tenisçi olan kardeşi İrem Soylu ile birlikte ATDSK’nın alt yapısında tenis oynayan sporcularla bir araya geldi. Toplantının açış konuşmasını yapan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Soylu’nun kulüp alt yapısında yetiştiğini hatırlatarak, “Bu salonda bulunan 6 yaşından 16 yaşına kadar tüm sporcularımız için İpek Soylu başarılı bir idoldür. Kendisi 6 yaşında aynı sizler gibi kulübümüzde tenise başladı. Bugünlere gelmek için de çok çalıştı, çabaladı. Adana’dan, kulübümüzden çıkan tenisçimizin elde ettiği başarılar, Adanalıları, kulübümüzü, üyelerimizi gururlandırıyor” dedi.
Yaklaşık 200 çocuk ve genç tenisçiyle buluşan İpek Soylu, kendisi için hazırlanan tanıtım filminde, tenise ilk başladığı yıllar a ait fotoğrafları görünce duygulandı.  Raketi eline aldığı çocukluk yıllarına dönerken gözleri dolan Soylu, küçük raketlerin soruları ve sohbetleri sırasında ise keyiflendi, kahkaha attı. Film gösterimi ardından İpek Soylu, tenise nasıl başladığını, günde kaç saat antrenman yaptığını ve başarılı olmak için ne yapılması gerektiğini anlattı. ATDSK kortlarında tenise başladığını hatırlatan Soylu, kendisine emek veren tüm hocalara, kulüp yöneticilerine teşekkür etti, ATDSK’nın Türkiye’de en çok sporcu çıkaran tenis kulüplerinden biri olduğunu vurguladı. Şu anda tenis kariyerini 13 yaşında transfer olduğu ENKA’da sürdürdüğünü hatırlatan İpek Soylu, “Tenis uzun soluklu bir spor. Öncelikle sabır istiyor. Burada özellikle ailelere tabi ki büyük görev düşüyor. Sabır ve inançla, çocuğunuzla birlikte hareket etmelisiniz. Tenis iniş-çıkışların fazla olduğu bir spor. Tabi ki kazanmak için her maça çıkarsınız, ama, çoğu zaman turnuvada ilk maçta elenip, dönebilirsiniz. İstikrarlı, hırslı ve  azimli bir çalışma, tenisle birlikte kondisyon çalışması, sabır ve inançla yoğrulup, başarı elde edilmelidir” dedi. Soylu, bir sporcunun Türkiye’deki tenise ilgi ve yatırımların nasıl olduğu sorusuna, “Tabi ki teniste diğer ülkelere göre biraz geriden gelsek de, son yıllarda tenis ülkemizde çok gelişin bir spor dalı oldu. Türkiye’de de tenise ilgi, başarılı sonuçlar ve yatırımlar tabi ki geçmiş yıllara göre arttı. En önemlisi tenise yatırımlar yapılmaya başlandı. Daha fazla sponsor desteğiyle tenisin daha iyi bir yere geleceğine, başarılı raketlerin ve şampiyonlukların artacağına inanıyorum” cevabını verdi.

Söyleşinin ardından İpek Soylu, korta çıktı, ATDSK’nın alt yapı sporcuları ile tenis oynadı, ralli yaptı. Sporculara bazı hediyeler veren Soylu, imza dağıttı, hatıra fotoğrafı çektirdi, selfie yaptı. Söyleşiyi organize eden ATDSK Performans Tenis Kaptanı Serkan Şenlik de, “Adanalı milli gururumuz İpek’in, tenise başladığı kulüpte sporcularımızla buluşması, sporcularımızın motivasyonu açısından da başarılı bir organizasyon oldu. Kendisine de bizleri kırmayıp, bu söyleşiyi gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.