YORUM- HABER - Murat BERHUN

Ancak Kazım Bozan, her nedense rakibinin kazanmaması için girdiği yarışta Başkan olduktan sonra kongre kararı aldı. Bozan, diğer Başkan veya Başkan adaylarını beğenmeyebilir. Başkan adayı olmak, "Adana Demirspor'a sahip çıkmak istiyorum" demektir.Sen beğenmiyorsun diye, Demirspor'a sahip çıkmak isteyenin önünü keseceksin, sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu bir toplantıda iş adamlarına "Adana Demirspor'a sahip çıkın" çağrısı yapacaksın. Bu açık ve seçik. "Bakın son seçimde Başkan oldum. Kongre üyelerinin ciddi bölümünü yönlendirebiliyorum(!) Adana Demirspor'u sizin siyasi görüşünüze uygun bir oluşuma şirketleştirmek te dahil teslim edebiliriz. Alın Adana Demirspor'u başarılı kılın" demektir. İddialar da bu yönde zaten. İddiaya göre Kongreyi seçimden sonra almanızın bir nedeni de bu. Duruma göre davranma. Şayet Ak Parti kazanırsa bunu gerçekleştirmek gibi bir iddia olduğu yönünde. Hatırlatayım. Mersin İY Süper lig'deyken Ak Partili bakanların bir telefonuyla istenilen oyuncu takıma katılıyordu. Şimdi MİY nerde? Borçlarından ve ödenmeyen futbolcu alacaklarından dolayı BAL ligine düşürüldü. Adana Demirspor 3-5 yıllık yalancı bahar'dan sonra bu duruma düşmeyeceğinin garantisi yok. Bu nedenle Adana Demirspor, projelerle, kalıcı gelirle, kongre üyelerinin 10 binlerce sayıya ulaştırılmasıyla, en önemlisi doğru dürüst yönetilmesiyle aslanlar gibi yoluna devam etmelidir. Nur içinde yatsın bir Bekir Çınar kadar demokrat ve  Adana Demirspor armasına saygılı olun. Bu çağrıyı yapacaksanız bile, doğru dürüst bir bültenle kamuoyuyla paylaşın. Adana Demirspor'u siyasi malzeme yapmayın. Ayıptır, yazıktır. 

Kazım Bozan tarafından yaptırılan açıklama şöyle;

İşadamlarına BİRLİK çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan miting yapmak için geldiği Adana'da, Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren sanayici ve iş adamlarıyla
Üretim ve ihracatta Adana'nın yıldızları ödül töreninde buluştu.
Ödül töreni sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  mavi lacivertli forma takdim eden Adana Demirspor Başkanı Kazım Bozan, Ödül töreninde bulunan tüm Adanalı iş adamlarının Adana Demirspor'a da sahip çıkmalarını gerektigini ileterek bu birlikteliğin 27 Haziran'da ki Adana Demirspor kongresinde de olmasını söyleyerek iş adamlarını Adana Demirspor yönetiminde olmaya davet etti.