Kaleci konusunda rekabeti sağlayamayan transfer politikası, kulaktan dolma bilgilerle oyuncu alımı kendini başarısızlık olarak gösterdi. Korkulan ise geçtiğimiz yıllarda Mustafa Tuncel Başkanlığında olan, çok para harcanması, ancak başarıya ulaşamama, sonuç olarak Başkan Tuncel gittiğinde aşırı borç içinde yüzen bir Adana Demirspor bırakılması. 

Bakalım ne olacak?

Yorum sizin....



STAT: 19 EYLÜL

HAKEMLER: Tolga Özkalfa **, Emin Yıldırım **, Serkan Olguncan **

ORDUSPOR: Fomichev **, Ferhat ***, Bakary ***, Erkan ***, Volkan ***, Anıl **(Dk. 84 Hasan Üçüncü), Landel ***, Salih ***, Emre **(Dk. 67 Alex *), Selehattin **(Dk. 67 Bilal **) , Subasic ***

ADANA DEMİRSPOR: Recep *, Kamil *, Nurettin *(Dk.77 Özgür ?), Racnoch *, Yiğitcan *, Ferhat *, Raşit * (Dk.32 Junıor ?), Efe *(Dk.85 Aybars), Birol ?, Mehmet Eren *, Dorge **

GOLLER: Racnoch (Dk.13 K.K.) Dorge (Dk.55) Ferhat (Dk.69) Landel (dk.87)

KIRMIZI KART: Ferhat (Dk.90)(Demirspor)

İlk yarıya Adana Demirspor daha çok kendi alanında kalarak, ev sahibi takım Orduspor ise hücum yaparak başladı. Doğal olarak Demirspor kalesinde 13. Dakikada kalecisi Recep’in hatasından Racnoch’un kendi kalesine attığı golü gördü. Bu golden sonra da Orduspor’un ataklarının ardı arkası kesilmedi ve peş peşe pozisyonlar buldular. Demirspor ise sadece Junıor ile bir pozisyon buldu. Bu pozisyonda da top üst direkte patladı. Bu yarıda Demirspor kelimenin tam anlamıyla berbat bir oyun sergiledi. Oyuncuların aklının saha içinde olmadığı net olarak görüldü.

İlk yarı ev sahibi takımın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya bu kez Demirspor daha hızlı girdi. Dorge ile de beraberliği yakalayan mavi lacivertliler bu golden sonra bir çok net pozisyon bulup öne geçme fırsatı yakaladı ama bir türlü galibiyet golünü atamadı. Hal böyle olunca da Orduspor yakaladığı pozisyonda savunmaya çarpan top Demirspor ağlarına gitti. 2-1 öne geçen Orduspor son dakikalarda üçüncü golü de bulurak sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Raşit ve Junıor sürprizi

Uzun haftalar sonra teknik direktör Yücel İldiz, Brezilyalı golcüyü kesti. Yerine ise Raşit’i oynattı. Ancak yine sürprize imza atan İldiz, 32. Dakikada Raşit’i oyundan alıp yerine Junıor’u sürdü. Brezilyalı oyuna girer girmez sert şut vurdu ve topu direkten döndü.

Çarşamba Karşıyaka maçı

Orduspor’a 3-1 yenilen mavi lacivertli kafile pazartesi günü Adana’ya gelecek. Mavi lacivertliler pazartesinden itibaren çalışmalara başlayacak ve Çarşamba günü Karşıyaka maçına çıkacak.

İldiz üzüntülü

Teknik direktör Yücel İldiz, “Beraberliği yakaladığımız an çok iyi mücadele verdik. Galip gelecek mücadeleyi ve pozisyonları ortaya serdik. Ancak bir türlü galibiyet golünü atamadı. Hal böyle olunca da kalemizde yine şanssız gol görüp oyundan düştük. Üzüntülüyüz. Şimdi Karşıyaka maçını düşünüyoruz.”dedi.

DAKİKALAR:

13. dakikada (GOL) Serbest vuruşu Orduspor kullandı. Kaleci Recep boşa çıkınca Racnoch kendi kalesine kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0

16. Dakikada Landel penaltı noktası üzerinde sert vurdu. Racnoch’un yüzüne çarpan top dışarı çıktı.

26. Dakikada Birol’un pasında Raşit çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ama topu ayağından fazla açınca kaleci pozisyonu engelledi.

28. Dakikada Nurettin Landel’e gol izni verdi.

31. dakikada yine Orduspor atağında Anıl, cezaalanı içinde müsait durumda topu dışarı attı.

33. Dakikada Orduspor cezaalanı içinde oluşan karambolde Junıor sert vurdu. Üst direğe çarpan top oyuna alanına döndü ve savunma uzaklaştırdı.

44. Dakikada Dorge yayın üzerinden vurdu kaleci tehlikeyi önledi.

İlk 45 dakika Orduspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile bitti.

53. Dakikada Mehmet Eren kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşda kaleciyi geçen topu savunma uzaklaştırdı.

55. Dakikada (GOL) Junıor’un pasında Dorge kaleciyi geçip topu ağlara gönderdi: 1-1

60. Dakikada Junıor kaleciyle karşı karşıya kaldı ama atamadı.

69. Dakikada (GOL) Ferhat’ın vuruşunda savunmaya çarpan top ağlara gitti: 2-1

88. Dakikada (GOL) Landel Recep ile karşı karşıya kaldığız anda plaseledi ve topu ağlara gönderdi: 3-1

Maçı da Orduspor 3-1 kazandı.