2.32 metre boyu ile dünyanın en uzun basketbolcusu olan Gheorghe Muresan ve ABD’li öğrencileri, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın Kayıkhane’de ağırladı.

 

World Learning İle 14 Türk Öğrenci De Amerika’ya Gitmişti

Amerikalı öğrenciler ve NBA oyuncularından Gheorghe Muresan’la bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Muresan ve ABD’li öğrencileri Adana’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

World Learning’in organize ettiği, Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın Supports United hibesiyle destek verdiği proje kapsamında 14 Türk öğrencinin de Amerika’ya gittiğini hatırlatan Prof. Dr. Kibar, “Bu program sayesinde Amerikalı ve Türk öğrenciler birbirlerinin kültürünü öğrenmiş ve uzun yıllar sürecek sıcak dostluklar kurmuş olacaklar. Programda emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.  

 

Amerikalılar Çukurova Üniversitesi’ne Hayran Kaldı

Dev Adam Muresan ve ABD’li öğrenciler görüşmenin ardından, Kayıkhane ve Kampüs turu yaptı. Amerikalı konuklara ÇÜ Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvican Ünlügenç ve Adana’dan ABD’ye giden Türk öğrenciler refakat etti.

Çukurova Üniversitesi’nin eşsiz manzarasına hayran kaldıklarını dile getiren Amerikalılar, bol bol fotoğraf çekti.