Hadi, Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası’nın Adana tarihinde ilk kez TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceğini, Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Türkiye’nin ünlü okçularının Adana’da yarışacaklarını kaydetti.

Müsabakalara tüm illerden barajı geçen 650 sporcunun katılacağını ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana tarihinde ilk kez Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası kentimizde yapılacak. Müsabakalara Türkiye genelinde 650 kadın ve erkek sporcu katılacak. Bunun yanı sıra hakem, antrenör, yönetici ve diğer görevlilerle kent dışından Adana’ya okçuluk için bin kişi gelecek. Slovenya’nın Koper Kenti’nde gerçekleştirilecek Avrupa Salon Şampiyonası’na gidecek Milli Takım Adana’da belirlenecek.  Bu bir nevi  spor turizmi yaşanacak. Ayrıca kentimizin tanıtımının yanı sıra ekonomik hareketlilik yaşanacak.  Kentimize gelecek sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilere Adana konukseverliğini göstereceğiz.”

Vali Mustafa Büyük’ün, organizasyonun Adana’ya verilmesinden duyduğu memnuniyeti anlatan Hadi, hiçbir aksamanın yaşanmayacağını, uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmayı hazır olduklarını sözlerine ekledi.

-DARILMAZ: “ADANA’DA ORGANİZASYON KONUSUNDA DENEYİMLİ EKİP VAR”-

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Mehmet Darılmaz, Adana’nın organizasyon konusunda deneyimli ekibe sahip olduğunu başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi olmak üzere, tüm İl Spor Müdürlüğü çalışanlarına güvendiğini söyledi.

Okçulukta ölü sezon bulunmadığının altını çizen Darılmaz, “Adana’da 5-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası’nın ardından belirlenecek milli takım önce Slovenya’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası, ardından da Dünya şampiyonasına gideceğiz. Asıl hedefimiz, 2016 yılında Brezilya’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları’na fazla sporcu ile giderek madalya ile dönmek olmaktır” diye konuştu.

Darılmaz, TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ne giderek yetkililerle görüştüğünü, hazırlıklara şimdiden başladıklarını da ifade etti.