TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Çok güzel bir sezonu geride bıraktık. Sezonun tamamlanmasının ardından bazı değişiklikler ve ligden çekilmeler oldu. Yeni gelen takımlarımızı kutluyoruz. Ligimize bu yıl 6 yeni takım dâhil oldu. Bu yeniliklerle birlikte 2014-2015 sezonunun geçen yıldan daha iyi olmasını diliyorum. Ayrıca ligde mücadele edecek olan tüm takımlara da başarılar dilerim.”

TB2L’de Sezon Heyecanı Federasyon Kupası ile Başlayacak
Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde heyecan, ilk kez 2012-2013 sezonunda düzenlenen Federasyon Kupası ile başlayacak. Kupa mücadelesinin sona ermesinden sonra TB2L’de normal sezon ilk hafta karşılaşmaları oynanacak. Bu sezon 18 takımın yer aldığı Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde; Akhisar Belediye, Mamak Bld. Ankara DSİ, Denizli Basket, Best Balıkesir, Tüyap Büyükçekmece Basketbol, Final Gençlik, Gelişim Koleji, İTÜ, İstanbul DSİ, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pertevniyal Gençlik, Yeşilgiresun Bld., Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Orkide Gediz Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Adanaspor, Afyonkarahisar Bld. ve Socar Spor takımları mücadele edecek.İki devreli ve lig usulü oynanacak olan TB2L’de normal sezon 34 hafta sürecek ve puan cetvelinin ilk 8 sırasında yer alan takımlar Play Off’ta mücadele etme hakkına sahip olacak. Play Off’un tüm turlarında takımların ligde oynamış oldukları maç sonuçları ne olursa olsun karşılaşmalar 0-0 başlayacak. Çeyrek final ve yarı final maçları kazanılmış 2 maç üzerinden oynanacak. Yarı final müsabakaları sonunda finale yükselen takımlar 2014-2015 sezonunda Beko Basketbol Ligi’nde oynamaya hak kazanacak. Final maçı, TBF Ligler Direktörlüğü’nün belirleyeceği bir salonda tek maç üzerinden oynanacak. Müsabaka sonunda kazanan takım 2014-2015 sezonu TB2L Şampiyonu olacak.

Çekilen kura sonucu ilk hafta programı şu şekilde oluştu;
Adanaspor – Melikşah Üniversitesi
İTÜ – Final Gençlik
Mamak Bld. Ankara DSİ – Orkide Gediz Üniversitesi
Socar Spor– Denizli Basket
Afyonkarahisar Bld – Gelişim Koleji
Best Balıkesir – Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Tüyap Büyükçekmece Basketbol – Mersin Büyükşehir Belediyesi
İstanbul DSİ – Pertevniyal Gençlik
Akhisar Bld – Yeşilgiresun Bld

Tevriz Dura (Adanaspor)
“Adanaspor olarak lige renk katacağız. Ligde mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum. Kendi evimizde oynayacağımız maçlarda rakiplerimizi centilmence ağırlayacağız. Televizyon yayınlarının mutlaka olması gerekiyor. Bu konuda Türkiye Basketbol Federasyonu’nun gerekli çalışmaya yapacağına inanıyorum. Bizler de kulüpler olarak destek vereceğiz.”