Adaylık gerekçeleri ve son gelişmeleri değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Belediye Başkan A. Adayı Makine Mühendisi Mustafa Uğur Kızıl, Gençlik Kollarından itibaren içinde olduğu MHP örgütünün talep ve isteklerini yakinen bildiğini ve örgüte danışarak aday adaylığı sürecine başladığını söyledi.
ÖNEMLİ OLAN MHP’NİN KAZANMASI
MHP’de devleti yönetecek kadroların mevcut olduğunu ifade eden Mustafa Uğur Kızıl, “Adaylık süreci bir yarıştır. Fakat yarışı kazanan kim olursa olsun, önemli olan MHP’nin kazanmasıdır. Aday gösterilmesem de aday olacak arkadaşa destek vermeye her zaman hazırım. MHP’de devletin her kademesini başarıyla yönetecek kadrolar mevcuttur. Hedefimiz MHP’nin iktidarıdır. Biz Türkiye’de MHP olmadan kurtuluş olmayacağı inancındayız. MHP’nin ilkeleri var, tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum, önemli olan MHP’nin önce yerel yönetimlerde sonra da iktidar yolunda zafere ulaşmasıdır “dedi.
SPOR DOSTU ADAY
Yıllardır siyaset ve iş dünyasının yanı sıra spor alanlarında da görev yapmasının kendisi için önemli bir avantaj olduğunu belirten Mustafa Uğur Kızıl, “Kamuoyunundun gelen istekler doğrultusunda başkanlık için ekibimizle birlikte yola çıktık. Uzun yıllar iş ve spor dünyasında üst düzeyde görev yapmanın avantajlarının karşılığını seçim döneminde alacağımıza inanıyoruz. Yepyeni bir Seyhan için hep beraber el ele vermeliyiz” diye konuştu.

Adana Demirspor ile Beşiktaş gibi Türk futbolunun 2 güzide kulübünün yıllardır içerisinde bulunması Mustafa Uğur Kızıl’ı zorlu seçim maratonunda diğer adaylara göre daha fazla şanslı kılıyor.

SEYHAN’DA YENİ BİR DÖNEM
“Yüzlerce Adanalı hemşerimin yüreklendirmesi ve desteği ile yola çıktığım bu süreçte partimin ve örgütümün kararı benim için esastır. O noktada bize verilecek görev Seyhan’da yeni bir dönemin başlamasının yolunu açacaktır. Biz bu bağlamda göreve hazırız. Çalışma ekibimiz ile Seyhan’ı taradık. Nasıl bir Seyhan olmalı? Sorusunun yanıtını düşünüp değerlendirdik. Kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, sporcularımız kısacası Seyhan’da yaşayan herkes için tasarladığımız projelerimiz var. Yapacaklarımızı biliyoruz. Parti örgütümüz bu görevi bize verdiğinde tek tek planladıklarımızı kamuoyu ile de paylaşacağız. Hizmet üreten, az konuşup çok iş yapan belediyecilik hedefimiz.”
BELEDİYECİLİĞİ BİLİYORUZ
“Adanalılık ruhu ile kentimize sahip çıkacağız. Yok, eden değil yaşatan konumda sorunları ele alacağız. Belediye hizmetleri yanında sosyal belediyeciliğin ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Bizi farklı kılan sosyal belediyecilik yönümüzle Seyhan’ı sarmalayacağız.”
Uğur Kızıl, belediyelerin yalnız yol, kaldırım, temizlik gibi rutin işleri yapan konumda olmasının kentin ve kentlinin dönüşümüne bir katkısı olmadığına vurguladı ve belediye başkanlığı görevine seçildiğimde sosyal belediyecilikte öncü belediye olmak hedefimiz.”
MUSTAFA UĞUR KIZIL KİMDİR?

1958 Adana doğumludur. Eskişehir D.M.M. Akademisi Makina Mühendisliği Fakültesi mezunu, evli, 2 kız çocuk babasıdır.
1977 yılında Eskişehir’de MHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu.Uzun yıllar Ülkü Ocakları ile Ülkücü faaliyetler içerisinde yeraldı.
2003 yılından itibaren 3 dönem MHP Adana İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Makine Mühendisliğinden dolayı Ülkütek üyeliğinde bulundu.
Adanademirspor Kulübü kongre üyeleğinin yanısıra, Beşiktaş Kulübü kongre üyeliği, Adana Beşiktaşlılar Derneği Başkanlığı’nın yanısıra çeşitli sivil toplum örgütleri ile meslek odalarında görev almaktadır.