Adanaspor'un Orduspor karşısında aldığı farklı yenilgi morallerimizi bozsa da ilk maçların belirleyici bir unsur olmadığını biliyoruz. Demirspor da deplasmanda tek farklı yenilgiyle ayrıldı ancak içeride kadın ve çocukların izlediği maçta umutlu olmamız gerektiğini gördük.

Adanaspor'un ilk maç sonrası teknik direktör değişimine gitmesi bazı kesimlerce olumsuz karşılansa da bu bölgenin nöbetçi teknik adamı Ercan Albay'ın gelmesi fena olmadı. Göreve başlamasının 3. günü Karşıyaka deplasmanına çıkan Albay'ın ekibi ilk maça oranla daha derli toplu ve istekli bir görüntü çizdi. Televizyondan defalarca izledikten sonra haksız yere kırmızı kartını gösterdiği netleşen hakem bununla da yetinmeyip bir de ceza sahasında Adanasporlu oyuncunun resmen yere indirilmesine kayıtsız kalınca Turuncu-Beyazlılar karşılaşmadan 1-0 yenik ayrıldı. Hakemin yanlış kararları olmasa galibiyet bile gelebilirdi. Ama dediğimiz gibi ilk maçtaki oyun ve skordan sonra ikinci haftaki Adanaspor'u görünce çok da ümitsiz olunmaması gerektiğini düşündük.

***

Sezonun ilk yazısı olunca biraz da karışık gidiyoruz okuduğunuz üzere.

Yeniden Demirspor'a geçiyoruz.

5 Ocak Stadı'nda cezası nedeniyle kadın ve çocukların huzurunda maça çıkan Mavi-Lacivertliler göze hoş gelen futboluyla 4-1'lik galibiyete ulaştı. Çeşitli takımların transfer listesinde bulunan Junior'un iki golle noktaladığı maçta 99 sırt numaralı Kouemaha rakibin yapamadığını yaptı ve kendi ağlarını havalandırdı. Hemen toparlanan aynı futbolcu rakip Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un kalesinde göründü ve bu kez takımı Demirspor adına bir gole imza attı. Yiğitcan'ın defanstan çıkıp rakip kaleye gönderdiği gol de izleyenlerden alkış aldı.

Kadın ve çocukların 90 dakika boyunca susmadığı karşılaşma tribünlerin hınca hınç dolu olmasını gerektiriyordu. Ama olsun seyircisi az olsa da futbol zevki yüksek ve bol golü olan karşılaşma Demirspor camiasıyla birlikte bizim de yüreğimize su serpti. TRT'de yorum yapan Kral Tanju'nun dediği gibi Adana Demirspor'un bu sezon şampiyonluğa oynayan en önemli takımlar arasında yer alacağına inanıyoruz.

Tribünden maçı izleyen büyük oğlum 5 yaşındaki Mehmet'in de, "Baba, mavili takım (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor) hiç hazırlanmamış. Beyaz takım -bizim takım- daha iyi oynuyor" cümleleri Demirspor adına bizi daha çok sevindirdi.

Lig yeni başladı. Paniğe, sıkıntıya, komplekse gerek yok.

İki takımın da şampiyonluğa oynaması en büyük dileğimiz.

Ümidimiz bol olsun.