Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yıllar önce oluşturulan Spor Fonu'ndan yıllardır da Demirspor'a maddi destek yapılıyor. Ancak bugünlerde Spor Fonu'ndan Demirspor'a olan destek kesildi. Nedeni belli olmayan bu kesinti Demirspor'a zorlu play-off yolunda hayli sıkıntı yarattı. Bu bağlamda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Spor Fonu ile ilgili açılım yaptı ve Demirspor'a Spor Fonundan yapılacak yardımın anlamlı olacağını söyledi.

İşte Vali Hüseyin Avni Coş'un söyledikleri:

SPOR FONU İNCELENDİ

Spor fonu daha önce nasıl amaçlandıysa ön görüldüğü doğrultuda dağıtılması gerekir. Benim bildiğim kentin sporu, sehit aileleri ve gaziler için harcanmalı. Spor fonu ile ilgili yaptığımız incelemelerde Adana Demirspor ile ilgili olumsuz bir bulguya rastlamadık.  Ancak, bunun yanı sına sporcusuz kulübe spor fonundan yardım yapıldığını gördük.  Spor fonu ile ilgili yapılan incelemeler bunlar.

GEÇMİŞTE NASILSA BUGÜNDE AYNISI OLMALI

İsmi Adana ile özdeşleşmiş Adana Demirspor'a hele hele şu günlerde yani kritik lig sürecinde Spor fonundan destek olunmalı. Geçmişte nasılsa şimdi yine destek olunmalı. Bu konuda hiç kimsenin çekincesi olmasın. Spor fonundan Adana Demirspor'a destek yapılabilir. Bu konuda işçilerin de görüşü alınmalı. Zaten onlardan kesilen paralarla fon oluşturuldu. Onlarda Demirspor'a yardım yapılmasını arzu ederler.

VAKTİ GEÇTİĞİNDE 10 MİLYON YARDIM YAPSANIZ NE OLUR?

Bugünlerde Demirspor'a spor fonundan yapılacak yardım en anlamlısı olur. Vakti geçtiğinde 10 Milyon yardım yapsanız ne anlamı kalır. Hani derlerya, dereye su gelene kadar balığın gözü patlar diye.  Suyu dereye önceden verin ki, balığın gözü patlamasın. Yani Adana Demirspor'a  play-off yolunda mutlaka destek olunmalı.  Tekrar söylemek gerekirse, spor fonundan Demirspor'a yardım çok anlamlı olur. Kimse bu konuda çekinmesin.