STAT: 5 Ocak

HAKEMLER: Özgüç Türkalp ?, Hakan Eygü ?, İbrahim Bozbey ?

ADANA DEMİRSPOR: Şener ****, Berat ****, Lawal ***, Hüseyin ***, Özgür ***, Erman ***(Dk. 89 Murat **), Erçağ ***(Dk.82 Javid **), İrfan ***(Dk.90+2 Burak Keskin **), Junıor ***, Karım ***, Keremcan ***

KARTALSPOR: Erşen *, Bessas *, Ahmet *, Efecan *(Dk.46 Erhan *), Yaser *, Timuçin *(Dk.69 Burak *), Ferdi *, Mehmet *, Ethem *, Uğur *, Okan *(Dk.86 Fatih *)

GOLLER: Junıor (Dk.14) Erman (Dk.49)(Demirspor). Mehmet (Dk.87 P.)(Kartalspor)

 

 

 

Adana Demirspor yine seriye başladı. Geçen hafta Antep ekibini yenme başarısını gösteren Adana Demirspor dün dü Kartalspor’u 5 Ocak Stadı’nda 2-1 yenmeyi başardı.

Baştan sona kadar müthiş bir oyun sergileyen mavi lacivertliler ilk golünü 14. Dakikada  Brezilyalı golcüsü Junıor ile öne geçti. Bu golden sonra Demirspor peş peşe net pozisyonları harcadı ve ilk yarı Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya da hızlı giren mavi lacivertliler Erman’ın golüyle durumu 2-0’a getirdi. Bu golden sonra sırasıyla Lawal, Junıor, Hüseyin ve diğer oyuncularla bir çok fırsatı tepen Şimşek, son dakikalarda rakibin penaltı golüne engel olamadı ve uzatmalarla beraber son 7 dakika hayli heyecanlı geçti ama Demirspor pozisyon vermedi ve maçı da 2-1 kazandı. Böylelikle Demirspor 2’de 2 yapmış oldu.

-----------

Javid kızakta

Adana Demirspor’un Azeri oyuncusu Javid, Kartalspor maçında kızağa çekildi. Son oynanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında ilk onbirde sahaya çıkan Javid, taktik gereği, teknik direktör Mustafa Uğur tarafından yedekte başladı. Javid’in yerinde Erçağ oynarken,  sol tarafta ise İrfan forma giydi.

Şiddetli yağmur taraftarı engelledi

Kartalspor maçı öncesinde şiddetli yağmur başladı. Hal böyle olunca da taraftarlar maça fazla gelmediler. Manisa maçında 17 bin taraftarın maçı izlediğini düşünürsek Kartalspor karşılaşmasını beşbine yakın taraftar topluluğu izledi. Özellikle maraton tribününe gelen taraftarlar şiddetli yağmurdan nasiplerini aldılar.

Federasyona büyük tepki!

Demirsporlu taraftarlar maçın pazartesi günü oynatılması nedeniyle büyük tepki gösterdiler. Adana’da cumartesi ve pazarın boş geçirilmesi iki Adana takımının da aynı gün ve aynı saatte maç oynatılmasını taraftarlar sitem ettiler. Taraftarlar,”Federasyonu kınıyoruz. Futbol ilini bir güne sığdırdılar. Yazıklar olsun.”dediler.

Hüseyin liberoya, Berat stopere

Kartalspor maçında teknik direktör Mustafa Uğur, bölgeler ve isimler üzerinde değişikliğe gitti. Daha önce stoperde oynayan Hüseyin liberoya Lawal’ın yanına, geçen hafta oynamayan Berat ise stopere Karim’in yanına monte edildi. Her iki oyuncu da üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdi.

Oyuncularımı kutluyorum

 

Teknik direktör Mustafa Uğur maçın ardından yaptığı açıklamada,”Oyuncularımı kutluyorum. Çok iyi bir mücadele oldu. Böylesi ağır zemin ve yağmurlu havada ayakta kalıp galibiyete uzanmamız çok etkileyiciydi. Bundan sonra iki deplasmanımız var. Önce Tavşanlı, ardından da Göztepe. Şimdi bsu maçları düşüneceğiz.”dedi.

DAKİKALAR:

1.Dakikada, kullanılan köşe atışında Efecan kafayla dokundu. Son anda Berat, tehlikeyi kafayla uzaklaştırdı.

5. Dakikada, serbest vuruşu Erçağ kullandı. Sert giden topu kaleci Erşen, güçlükle uzaklaştırdı.

14. Dakikada(GOL) Sağ kanattan İrfan, Erçağ’ı kaçırdı. Erçağ’ın düzgün ortasında Brezilyalı Junıor, plase vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

22. Dakikada, Lawal’ın yaklaşık 22 metreden şutu üst direkte patladı.

23. Dakikada, Junıor, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu kez Erşen başarılıydı.

29. Dakikada, korner atışında Ethem’in kafa şutunda top direkten döndü kaleci Şener tehlikeyi önledi.

45. Dakikada, Keremcan bölgesini terkedip rakip yarıalana girdi. Yaüklaşık 35 metreden attığı sert şutta, kaleci Erşen topu dışarı atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

İlk yarı Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile noktalandı.

49. Dakikada(GOL) Demirspor bu yarıya golle başladı. Sol kanattan Junıor, ortaladı. Erman kafayla topu ağlara gönderdi: 2-0.

52. Dakikada Kartalspor atağında Şener gelen topu engelledi. Timuçin, yine tamamladı bu kez Berat  gole izin vermedi.

63. Dakikada, Kartal atağında Okan Yıldız, yayın üzerinden vurdu. Meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

75. Dakikada, Lawal, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda topu Erşen’e plaseledi.

87. Dakikada (GOL) Kazanılan penaltı atışını Mehmet gole çevirdi.