Adanahabermerkezi.com - Murat BERHUN

Ancak bu heyecana statta renk katan başka bir güzellik olan tribünlerdeki pankartlar Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadından uzun süredir yasak. Taraftar, çok özel bir slogan olmadıktan sonra tribün tellerine duygularını yansıtan kinayeli sözleri yazamıyor. Çünkü İl Spor güvenlik kurulu tarafından yasaklanmış durumda. Bu yasak geçen yıla kadar sürdü. Büyük ihtimalle yine sürecek. Zira bu konuya kafa yoran yok. 

AMMA VE LAKİN

Bu yasak için gerekçeler olabilir. Ancak, Adana dışında belki bir kaç kent dışında böyle bir yasak yok. Taraftar takımını motive edebileceği kinayeli sloganlar yazılı afişleri tribünlereki tellere asabiliyor. Ama Adana'da yasak.

Düşünün "trafik kazası oluyor diye, tüm araçların trafiğe çıkışını yasaklamak" gibi bir karar bu. 

Lafı eğmeye bükmeye, dolandırmaya gerek yoktur.

İstanbul'da serbest ise, Ankara'da serbest ise, İzmir'de serbest ise, Eskişehir'de serbest ise Adana'da da serbest olmalıdır.

Tabi ki, afişlerde yazılan yazıların denetlenmesi isteniyorsa bu da yapılmalıdır. Çok basit bir şekilde yapılabilir de. Taraftar önceden afişini belirtilen görevlilere gösterir, görevli yasak içeren yazı yoksa afişe bir onay damgası vurur. Böylece kontrol sağlanmış olur. Damgasız afiş asanlar da onlarca stat kamerası var tespit edilir, damgasız afişlerde sökülür.

Bu kadar basit. 

Niyet iyiyse çözüm her zaman vardır. 

Ancak Adanalı taraftara özel ve yasakçı muamele yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Haketmiyoruz.

Adanaspor ve Adana Demirspor taraftarı özeldir.

Bırakın rakibi baskı altına alacak afişler yazsınlar, bırakın mutlu olsunlar.

İnanın, Onların mutlu olmalarından siz de mutlu olacaksınız. 

İL SPOR GÜVENLİK KURULUNDA KİMLER VAR

Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürlüğü, Jandarma Alay Komutanlığı, Adana Demirspor, Adanaspor Çevre İl Müdürlüğü, Seyhan Belediyesi,  Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İl Hakem Kurul, asketbol İl Temsilcisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri