Adana'da son günlerde turizmle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Adanalı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla Anavarza Antik Kenti kazı çalışmalarına 1 milyon liralık ödenek ayrılması, Türkiye'nin en büyük müze komplekslerinden birisi olan Milli Mensucat fabrikasındaki çalışmalar, Misis, Magarsus, Tatarlı Höyük ve Tepebağ Höyüğü'ndeki gelişmeler toplumda sevinç uyandırıyor. 

Kültür ve turizm alanında yaşanan bu olumlu hareketlilik, kuşkusuz sektör temsilcilerini de sevindiriyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte turizm alanında oluşacak hareketlilik kente de kentliye de çok yarar getirecek elbet. Bölgeye gelecek olan bir kişinin bineceği taksiden, kebap yiyeceği işletmeden, konaklayacağı otelden ve yapacağı harcamadan herkes öyle veya böyle bir şekilde fayda görecek. Bu kimsenin küçümsememesi gereken bir durum. Eğer sözü edilen çalışmalar tamamlanırsa, vesile olan herkes elbette büyük bir teşekkürü ve alkışı hakedecektir. 

Yaşanan olumlu gelişmelerin desteklenmesi kadar, bir eksikliğin de eleştirilmesi kaçınılmaz. Çukurova Bölgesi'nin tek devlet tiyatrosu olarak öne çıkan Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) bugünlerde bir belirsizlik yaşıyor. Nedeni de kurumun Genel Müdürlük makamında yaşanan değişim. Adanalı Mustafa Kurt'un genel müdürlükten ayrılmasından sonra, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Gökhan Doğan da istifa etti. Onunla birlikte bir müdür yardımcısı da görevden ayrıldı. Her iki isim de, oyuncu olarak görev yapıyor ama makamda bildiğimiz kadarıyla henüz bir görevlendirilen isim yok. Bu belirsizlik ister istemez sıkıntıya yol açıyor. 

Unutulmamalı ki, kentin çok önemli bir eksikliğini gideren Adana Devlet Tiyatrosu belirsizlik yaşanacak bir kurum değildir. Kurulduğu günden bu yana yüzlerce oyunla tiyatro sevgisini aşılayan bu kurum, Sabancı Vakfı'nın desteğiyle yapılan Devlet Tiyatroları Adana Tiyatro Festivali ile birlikte geçen yıl 130 bin seyirciye ulaştı. Oyunlarını yüzde 100 doluluk oranıyla sahneleyen bu kurum, Türkiye'nin yüz akı olmaya devam etmeli. Belirsizlikler hep zarar verir. Umarız bu göz bebeği sanat kurumu da en kısa sürede belirsizlikten kurtarılır.