Türk Standardları Enstitüsü (TSE) yetkilileri ile birlikte Adana Ticaret Borsası Kompleksini ziyaret ederek incelemelerde bulunan TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, yaptığı konuşmada “ATB’yi gerçekten çok ileri seviyede gördüm. Elektronik Alım Satım Salonu, Laboratuvarları, fiziki ortamı ile tüm standardlara hakim ve göz dolduran kendini aşmış bir kurum.”

Türk Standardları Enstitüsü'nün kurumsal yapısı ve işleyişiyle ilgili bilgi veren TSE Başkanı Şahin, “On bölgede koordinatörlük faaliyetlerini yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren sektörün temsilcileriyle bir araya gelmeyi önceledik. Hizmeti en kaliteli şekilde, en üst seviyede verebilmek için yerinde tespitler yapıyoruz. İhtiyaçlara cevap verecek çözümleri üretiyor, hizmetlerimizin kalitesini artırma hedeflerimize koşar adımlarla gidiyoruz. Reel sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek bölgedeki ihtiyaçları masaya yatırıyoruz. Varsa sorunlarımıza çözüm üretmekle alakalı çalışmalar yapıyoruz. Sektör toplantılarımızın 7’ncisini Adana’da yapıyoruz. Bu anlamda tarım sektörünün ve üreticilerimizin temsilcilerini, sizleri ziyaret etmek istedik. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz “ dedi.

ŞAHİN BİLGİÇ, “TSE, EN ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZDANDIR”

ÇUKUROVA SİFED, Birlikte İş Yapma Kültürünü Geliştiriyor ÇUKUROVA SİFED, Birlikte İş Yapma Kültürünü Geliştiriyor

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette Adana Ticaret Borsası’nın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Şahin Bilgiç, “Bugün en önemli paydaşlarımızdan birisi olan TSE’nin değerli yöneticilerini Adana Ticaret Borsamızda ağırlamaktan mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz. 1913 yılında kurulan ATB bugüne kadarki süreçte kendisini sürekli yenilemiştir. Geldiğimiz noktada 72 dönüm alana sahip, modern ve teknolojik bir Borsa Kompleksine dönüşmüştür. Emek ve gayretleriyle bu hizmetleri yapan Meclisimize, yönetimimize ve çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Üyesine, üreticisine büyük katma değer sağlayan, hızlı ve etkin çalışan, Adana’nın ve bölgesinin örnek gösterilen bir kurumuyuz. Faaliyetlerimizin gerektirdiği tüm sertifika ve lisansları almış bulunmaktayız. Borsamızda belirlenen serbest piyasa fiyatları, iç ve dış piyasalarda referans fiyat olmuştur. TSE'nin sunduğu hizmetlerinden yararlanan ve TSE standardlarını uygulayan bir borsayız. TSE’nin başarısını görüyor ve takdir ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adana’nın tarihi simgelerini taşıyan el yapımı tablo günün anısına TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’e takdim edildi.