Törende konuşan dernek başkanı İbrahim Tokgöz; "Bir kardeş olarak bildiğimiz ve her dertleriyle yakından ilgilendiğimiz uluslararası öğrencileri Türkiye dostu olarak ükelerine gönderiyoruz" dedi.

Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Projesi"nin açılış töreni, Sarıçam Evliya Çelebi Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli'nde gerçekleşti. Törende, Filistin'li öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Gazze'de İsrail işgal güçleri altında yaşam mücadelesi veren mazlumlara dualarla başlandı.

Projenin açılış konuşmasında Adana Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep KURDOĞLU, projenin yakın takipçisi ve destekçisi olduklarını ifade etti. Dernek Başkanı İbrahim TOKGÖZ ise her yıl ülkelerinden gelen misafir öğrencilere sadece uyum ve oryantasyon konusunda değil, aynı zamanda diğer ihtiyaçları konusunda da yardımcı olduklarını vurgulayarak; "Bir kardeş olarak bildiğimiz ve her dertleriyle yakından ilgilendiğimiz uluslararası öğrencileri Türkiye dostu olarak ükelerine gönderiyoruz" dedi.

Dünyanın dört bir yanından gelen 2.000'e yakın öğrenciye hitap eden Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği, bu yıl 5. kez düzenlediği proje ile uluslararası öğrencilerin uyum ve oryantasyon süreçlerine önemli bir katkı sağlayacak.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.