Halkın mağduriyet yaşamasını önlemek ve kamuoyunu bilgilendirmek için Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur ve YK Üyelerini ziyaret eden Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu Başkanı Nuran Şahin ile Yönetim Kurulu Üyeleri ortak açıklama yaparak ‘hekimlerin’ ve  güzellik uzmanlarının güzellik salonlarında tıbbi, kozmetik  müdahalede bulunmasının yasalarla yasaklandığını hatırlatarak vatandaşları mağdur yaşamamaları konusunda uyardılar.

Dr Ahmet Suntur (1)

DR. SUNTUR, “KAÇAK BOTOKS SONRASI ÖLÜMLERDE YAŞANABİLİYOR

Adana Tabip Odası YK Üyeleri Doç. Dr. Feyzi Kurt, Dr. Halit Çabuk ve Dr. Cüneyt Genç’in ve Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu Başkanı Nuran Şahin ile Yönetim Kurulu Üyeleri Arzum Tatlı, Sevgi Ağca, Pınar Tapıklama, Aslı Gürgen ve Esma Durmuşoğlu'nun hazır bulunduğu ziyarette sadece hekimlerin  ruhsatlı sağlık kurumlarında yapabilecekleri tıbbi kozmetik uygulamaların ‘Güzellik salonlarında hekimler ve güzellik uzmanları tarafından  yapıldığına dair, toplumu yanıltıcı görsellerle sıklıkla paylaşımlar yapıldığına ve bu durumun bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Ahmet Suntur, “Bir çok medya kuruluşunda sıklıkla söz konusu olan uygunsuz koşullarda, ruhsatsız yapılan, kaçak botoks ve dolgu gibi işlemler sonrası oluşan komplikasyonlar sebebi ile hastanelere çok sayıda başvurular olmakta, hatta ölümler yaşanmaktadır. Bu konularda Sağlık Müdürlüklerine, Tabip Odalarına ve Belediyelere yapılan şikayetler her geçen gün artmaktadır. Net olarak şunu söyleyebiliriz; Yasa gereği hekimler ve herhangi bir güzellik uzmanı güzellik salonunda hiçbir tıbbi, kozmetik  müdahalede bulunamazlar. Yasaktır. Yanıltıcı bilgiler bulunmaktadır. Bu tarz estetik, kozmetik, tıbbi uygulamalar Sağlık Bakanlığından ruhsatlı hastane, tıp merkezi, poliklinik ve muayenehanelerde sadece Dermatoloji, Plastik Cerrahi uzmanı ve Medikal estetik sertifikalı hekimler tarafından yapılabilmektedir.” dedi.

ŞAHİN, “MAĞDURİYET OLUŞMAMASI İÇİN HERKESİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİR”

Şikayetler ve denetimler sonrası güzellik salonlarında, ‘hekimlerin’ ve güzellik uzmanlarının botoks , dolgu, mezoterapi gibiNuran Sahin 2123 tıbbi kozmetik işlemleri yaptığının tespiti sonrası 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa göre cezalandırıldıklarını ifade eden Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu Başkanı Nuran Şahin, “Aynı zamanda bu işlemlerin yapılmasına izin veren ve reklamını yapan ‘Güzellik Salonları’ da Sağlık Müdürlükleri ve Belediyeler tarafından mühürlenerek, faaliyeti durdurulur. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet oluşmaması için vatandaşların, güzellik salonlarının ve doktorların bu konuda dikkatli olması gerekmektedir. Ruhsatı güzellik salonu olan bir işletmede hekim bile olsa botoks, dolgu, mezoterapi, vitamin vb. kısaca enjeksiyonlu işlem yapması yasaktır” diye konuştu.