> Adana Valisi Mustafa Büyük'ün siyasi tartışmalar bir kenara göreve geldiği günden bu yana kentte, en azından 'uyum', 'mutabakat', 'uzlaşma' ve 'hoşgörü' anlamında olumlu bir hava esiyor. Bunda geçmiş dönemde yaşanan kavga ve gürültüden büyük zarar gören siyasi iktidarın istek ve amaçları etkili olmuştur elbet ama Vali Büyük'ün karakteristik yapısı da gözden uzak tutulmamalı. 
>
> Geçen hafta içerisinde Vali Mustafa Büyük'ün Hürriyet Gazetesi'nde sevgili kardeşim Yusuf Baştuğ’la yaptığı bir röportaj dikkatimizi çekti. Vali Bey'in söyledikleri hayli anlam ve önem taşıyor. Vali Büyük'ün, tarım, turizm, bölgesel işbirliği, yatırım olanakları, son dönemdeki yatırım projeleri ve bölgenin coğrafi özellikleri hakkında söyledikleri sır değil. Altını çizmesi önemli ama bunlar zaten bilinen ve üstüne gidilmesi gereken konular. 
>
> O söyleşide, Türkiye'nin son 40-50 yıllık gelişim sürecinde Adana'nın çok önemli rolünün bulunduğunu belirten Vali Büyük, kentin sanayileşme çabasının bir türlü Marmara gibi bir atılıma dönüşemediğini anlatmış. Vali Bey, kentteki simge sanayi yatırımlarının buradan uzaklaşmış olmasının moralsizliğinin de gözardı edilmemesini istemiş. Ama önemlisi, "Bu şehirde yatırımların da önünü açarak moral verme noktasında da biraz daha gayret göstermemiz gerekiyor. İnsanlarda ve şehirlerde moral, ümit, gelecek beklentisi yatırımları ve gidişatı etkiler. Biz de geleceğe yönelik imajı geliştirmeye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu iş için, huzur ortamı, yatırım yapılabilirlik ve diyalog ortamı, kurumlar arası işbirliği ortamını iyileştirmek benim en önemli görevlerimden biridir" demiş. 
>
> Gideni eleştiriyoruz. Haksız da sayılmayız. Buna karşın birileri 'Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır' diyebilir. Ama özlenen tabloya katkı koyup çaba gösteren Vali Büyük'ün bu düşünceleri ve bunu kamuoyuna açıkça bildirmesi takdir edilmeli.
> Yaklaşımı olumlu.
> Umarız yanılmayız.