Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, hekimler, sağlık çalışanları, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu ile Merhum Dr. Gürsel Özgür’ün oğlu Hüseyin Emre Özgür ve eşi Miray Özgür’ünde katıldığı anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

DR. AHMET SUNTUR, “HEPİMİZİN YÜREĞİ YANIYOR, CANI ACIYOR”

Doç. Dr. Feyzi Kurt’un organize ettiği anma töreninin açılış konuşmasını yapana Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Yüreği Dr. Gürsel Özgür’ün eksikliği ile yanan Dr. Gürsel Özgür’ün ailesini ve dostlarını saygıyla selamlıyorum. Sevdiğimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde, bugün Adana’ın ünlü Gastroenteroloji Uzmanı meslektaşımız, ağabeyimiz, dostumuz Çukurova’nın değerli doktoru, Tabip Odamızın değerlerinin savunucusu değerli insan Dr. Gürsel Özgür’ü aramızdan ayrılışının birinci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Biliyorum hepimizin yüreği yanıyor, canı acıyor. Sadece Adana’nın değil, Türkiye için büyük bir kayıptır. Aramızdan ayrılışının her anında eksikliğini hissediyoruz. Dr. Gürsel Özgür, yaşadığı bu coğrafyada her zaman ölümsüz bir yiğit olarak anılacak, geride bıraktığı güzelliklerle her zaman hatırlanacaktır. Hep sevildin, seviliyorsun ve sevileceksin Gürsel ağabey. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Vefa! Dr. Gürsel Özgür Vefatının Birinci Yılında Meslektaşlarınca anıldı

ALİ İHSAN ÖKTEN, “DR. GÜRSEL İYİ HEKİM, İYİ DOSTTU”

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, konuşmasında “Gürsel’i ben de sevgi ve özlemle anıyorum. Sizlerle birlikte iyi bir ekip, iyi bir dost, iyi bir insan ve iyi bir devrimciydi. Ortak amacımız her zaman Adana'ydı. Daha iyi bir hekimlikti. Daha iyi bir Tabip Odasıydı. Dr. Gürsel Özgür hastalarına her zaman çok daha fazla önem verirdi. Özel hastanede çalışmasına rağmen kamucu kimliğini hiçbir zaman kaybetmemişti. Ve en son çalıştığı hastane büyük bir zincir hastaneye satılmasından sonra hastalardan çok para alırlar, isterler diye orada çalışmayı kabul etmedi. ‘İyi hekimlik’ onun kırmızı çizgisiydi. Nur içerisinde uyusun. Böyle bir anma düzenlediği için odamız yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

UZM. DR. ÖZDEN POLATÖZ, “DR. GÜRSEL İÇİMİZDEKİ ASLANDI”

Demokrat Hekimler Grubu adına söz alan Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Gürsel ağabey hem Tabip Odamızın hem Etkin Demokrat Grubunun vazgeçilmez bir değeriydi. Öğrencilik dönemimizde tüm arkadaşları korur, kollardı.  Adam gibi adamdı. Gürsel ağabey herkese aynı muameleyi yapan içimizdeki aslandı. Ben psikiyatri uzmanıyım. Bana gönderdiği hastalar içerisinde hiç yanlış insan olmazdı. Hastaları ona güvenir o hastalarına güvenirdi. Hepimizin başı sağ olsun.”

TMMOB İKK SEKRETERİ AHMET UNCU, “DR. GÜRSEL ÖZGÜR HUMANİSTTİ”

TMMOB İkk Sekreteri Ahmet Uncu, yaptığı konuşmada “Ben doktor değilim. Ben inşaat mühendisiyim. Çok sevdiğim, gerçekten ülkeye soldan bakan demokrat insanperver, insanı seven, hümanist bir dostumu kaybettiğim için buradayım. Tüm sevenlere baş sağlığı diliyorum. Işıklar için de uyusun. Ben hala onun hatırasıyla yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

Vefa! Dr. Gürsel Özgür Vefatının Birinci Yılında Meslektaşlarınca anıldı

Adana Diş Hekimleri Odası’nda Dt. Fatih Güler ile Yola Devam Adana Diş Hekimleri Odası’nda Dt. Fatih Güler ile Yola Devam

HÜSEYİN EMRE ÖZGÜR, “BABAMIN SİZLER GİBİ SEVENİ OLDUĞU İÇİN MUTLUYUM”

Anma etkinliğine katılan herkese teşekkür eden Merhum Dr. Gürsel Özgür’ün oğlu Hüseyin Emre Özgür, “Herkese geldiği için teşekkür ederim. Bu etkinlik bizler için çok anlamlı. Tabip Odasına minnettarım. Babam gerçekten farklı bir neslin, farklı bir yapısındaydı. Düşünceleriyle, fikirleriyle keskin bir insandı. Babamla ilgili çok güzel anılar yaşandığını duyduğuma çok sevindim. Babamda eminim sizlerle olduğu anlarda çok mutluydu. Her ölüm erken ama babam gerçekten çok erken gitti. Sizler gibi güzel dostları olduğu için çok mutlu oldum. Acım bir nebzede olsa hafifledi. Tüm yitirdiğimiz yakınlarımızın mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Merhum Dr. Gürsel Özgür’ün sevdiği şarkılar; Dr. Hakan Güneş ve eşi Dr. Figen Doğan Güneş tarafından seslendirilerek yad edildi.