Muhalefet partilerinin hazırlayıp deklare ettikleri seçim beyannameleri İktidarın ezberini bozmuş gibi. Yatıp kalkıp 1500 lira asgari ücret nasıl olur diyorlar.

 

Daha önceki seçimlerde muhalefet sadece iktidar partisinin seçim beyannamesini eleştirir, ortaya başka bir şey koyamazdı. Şimdi ise, muhalefetin beyannamelerini eleştirmekle zaman tüketen bir iktidarı seyrediyoruz.

 

Anlayacağınız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin beyannameleri iktidarı oldukça rahatsız etmişe benziyor. Hele CHP’nin ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ sloganı nezaketin zirvesine oturmuş gibi. CHP, AKP’yi gönderirken nezaketle alkışlıyor. Siyasete bu denli kalite ilk kez gelmiş gibi. Ezberi bozulan AKP, bu kez giderken de çok üzülmeyecek gibi. Çünkü onlar giderken millet, milletçe alkışlamayı sürdürecek. Sanırım iktidar başbakanlığı terk ederken ve muhalefete teslim ederken, millet kazanılan bu yeni siyasi nezaket örfüyle geçmiş 13 yılın panoramasını milletçe alkışlamaya devam edecektir.