Seyhan’ı dünyanın en çağdaş kentlerinden biri haline getirip, insanların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan’ın geleceğini şekillendirecek olan stratejik planın hazırlık sürecine toplumun tüm kesimlerinin katılması için yoğun çaba gösteriyor.  Vali Mahmut Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin’i belediye bürokratlarıyla birlikte ziyaret edip, önerilerini dinleyen Akay, “Birlikte yönetip, birlikte başarmakta kararlıyız” dedi.

HER KATKI ÇOK DEĞERLİ

Başkan Akay ziyaretlerinde kentin sağlıklı gelişimi ve büyümesi için “Birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız” sloganıyla yola çıktıklarını ve bu sürece sunulacak her katkının çok değerli olduğunu vurguladı. Akay, “Kentimizin gelişimi için sunulacak her önerinin altın değerinde olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ DEMİRTAŞ: ADANA’NIN GELİŞMESİ VE BÜYÜMESİ İÇİN HER KATKIYI SUNACAĞIZ

Stratejik planın, olabildiğince tasarruflu ve gerçekçi bir zemine oturmasının önemine vurgu yapan Vali Demirtaş, uyuşturucuyla mücadele, kırsal kalkınma, kentsel dönüşüm, istihdam, göç, üretim,  meraların ıslahı, satış kooperatifleri, pazar yerleri, işgallerin önlenmesi gibi birçok konuda öneri sundu. Vali Demirtaş, “Adana’nın gelişmesi ve büyümesi için her katkıyı sunacağız” diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ AKTAŞ’TAN HALKIN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİN ÖNERİLER

Seyhan’da yaşayan halkın huzuru ve mutluluğu için işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirten İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da, parklarda güvenliğin sağlanması, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması, uyuşturucu kullanımıyla mücadele, kaynakların doğru kullanılması, kanallarda boğulmaların önlenmesi, mesleki eğitim kursları, yabancı uyrukluların toplumsal entegrasyonu gibi konularda yapılabilecek çalışmalarla ilgili öneriler sundu.

TEKİN’DEN “ÜRETİM” VURGUSU

Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ise üretim ve pazarlama odaklı önerilerle stratejik plana katkı sundu. Sokak hayvanlarıyla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini belirten Tekin, kırsal kalkınma ile üretim ve tüketim kooperatiflerinin önemine vurgu yaptı.  Tekin, tarım, gıda ve hayvancılıkta üretimin sürekliliği, üretimle birlikte istihdamın artırılması, köyden kente göçü önleyecek çalışmalar, meyve artıklarının gübreye dönüştürülmesi, hayvan barınaklarının kurulması gibi birçok konuda önerisini Başkan Akay’a aktardı.