12 hafta içinde dün 13’üncü Halk Günü’nü yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halen kültür merkezi olarak kullanılan tiyatro salonu ile girişteki fuayeye Adanalı ünlü öykü yazarı Orhan Kemal’in adının verileceğini müjdeledi. Bu yıl Orhan Kemal’in 100. doğum yılı olduğunu hatırlatan Başkan Çetin, “Orhan Kemal’in adını ölümünden sonra da yaşatmak ve Adanalı sanatçılara sahip çıkmak görevimiz. Bu konuyu meclisimizde de görüşecek, fuayeyi de sergi salonuna dönüştüreceğiz” dedi.

4 MİLYAR DOLARLIK YENİ BİR KENT

Belediye Evleri’nde bitme noktasına gelen proje hakkında bazı ayrıntılar veren Başkan Soner Çetin, “Türkiye’nin projesi” olarak tarif ettiği proje için “4 milyar dolarlık muhteşem bir kent kuruyoruz” ifadesini kullandı ve şu ayrıntıları verdi: Nişantaşı’ndaki gibi 2,5 km uzunluğunda Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezini kuracağız, Türkiye’nin en büyük mücevher alışveriş merkezini oluşturacağız, ünlü kebapçılardan kebapçılar sokağı, barlar sokağı ve kültür sokağı yaparak cazibe merkezi olacağız.

İŞ ARAYAN İŞ BEĞENMEZLİK YAPMAZ

Belediye Evleri’ndeki projeyi hayata geçirirken müteahhitler, taşeronlar, esnaflar ve çalışanların Adana’dan ve Adanalı olmasına özen göstereceğini  vurgulayan Çetin, “Belediyeye bir tek kişi bile alacak durumda değiliz ama projelerle istihdama da katkı yapmaya çalışıyorum” deyince alkış aldı. Bu sırada oğlunun işsiz olduğunu belirterek iş isteyen Fadime Gökalp’e yanıt veren Çetin, “Oğlunuza iş bulmuşuz ama beğenmemiş. ‘İşe ihtiyacım var’ diyen iş beğenmezlik yapmamalı” diye konuştu.

AKROSTİŞLE ŞİİR, ALKIŞ VE İLTİFAT

“Mezbele yerlere park yaptık, Salbaş’ı unutmadık, park da yapacağız” deyince alkışlarla karşılanan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e, Selahattin Fındık adlı yurttaş, “Halk Günleri’ne halk giderek daha az katılıyor; çünkü sorun yok, şikayet yok” diyerek iltifat etti. Kendisini “Alanyalı Gelin” olarak tanıtan bir kadın da, akrostiş tekniğiyle yazdığı övgü dolu şiiri Başkan Çetin’e okutunca alkış koptu. Toplantıda Halk Günleri’nin yaz boyunca her ayın son cuması 14.00’te yapılması da kararlaştırıldı.