Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Toroslarda tarım yapılabilir 40 bin dönüm arazide üzüm bağları tesis etmek amacıyla Saimbeyli ve Pozantı’daki hemşehrilerine ücretsiz aşılı asma fidanı desteği verdi. Saimbeyli’de “Mücennes” ve “Cıngıllı Kara”, Pozantı’da ise ‘Pozantı Karası” cinsi asma fidanlarının dağıtımı gerçekleştirildi.
Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde, Torosların eteklerindeki dağ köylerinde hayatın zorluklarına göğüs geren dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren kırsal kalkınma projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Adana Büyükşehir Belediyesi, Saimbeyli ve Pozantı ilçelerinin yeniden üzüm diyarı olması için de hamle yaptı. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanlığı, Saimbeyli ve Pozantı’da yerli üzüm çeşitlerinin verimini arttırmak amacıyla yöre köylülerine ücretsiz aşılı asma fidanı desteği sundu.
Saimbeyli’de ilk etapta 41 üreticiye yönelik 198 dekar arazide Mücennes ve Cıngıllı Kara cinsi modern üzüm bağlarının oluşturulmasına başlandı. Pozantı’da ise Pozantı Karası cinsi üzüm bağlarının yaygınlaştırılması amacıyla köylülere 7 bin adet aşılı fidan dağıtımı yapıldı. 
Ziraat mühendisi ve çiftçi bir ailenin bireyi olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla uygulamaya konulan kiraz, ceviz, elma fidanı, aşı, zirai ilaç, organik  arı kovanı, damızlık koç, güneş paneli, domates ve çilek fidesi, doğal yumurta, kesme çiçekçilik ve güney sığırı ırkına yem desteklemesi projeleri kırsal kalkınmada çığır açmış, dar gelirli köylülerin yüzünü güldürmüştü.